Bolo by veľmi zlé predpokladať, že sa nechopím príležitosti opísať môj pohľad na to, ako ma vníma okolie. Ako naznačovala predchádzajúca veta, tento text bude niesť známky subjektívneho názoru. I napriek môjmu zvláštnemu charakteru, pokúšam sa o priblíženie názoru cudzej osoby na moje chovanie, vystupovanie a celkové správanie sa.
Čím som si úplne istý je to, že na prvý pohľad človek neuhádne môj charakter správne. Prvý dojem zo stretnutia so mnou väčšinou býva mylný alebo neúplný, pretože jedno stretnutie so mnou nestačí na to, aby človek pochopil, prečo veci robím tak ako ich robím. Hovoria o mne, že svojou takmer nonmimikou ľudí dosť zneisťujem a práve táto črta je najčastejšie komentovaná záporne. Taktiež radi komentujú moju zjavnú aroganciu a nevľúdnosť. Síce tieto črty nie sú to pravé, čo by som chcel, no niekedy človek jedno robí druhé myslí. Svojím spôsobom ide o to, že ľudia jedno vidia a druhé je pravdou. Chyba je samozrejme vo mne, no moja lenivosť, ako je často vytýkaná, mi bráni obhajovať svoje názory. Naopak veci mňa sa netýkajúce sú pre mňa omnoho zaujímavejšie a preto to vyzerá tak, že sa starám do vecí asi všetkých ľudí dookola. Môj status najinformovanejšej osoby som si získal asi touto vlastnosťou. Často som prezentovaný ako premúdrelá osoba, ktorá rada lezie na nervy upriamovaním pozornosti na svoju dokonalosť avšak nie nedostatky. Tento zlozvyk som si vybudoval len a len ľudskou hlúposťou. Súvisí s neschopnosťou ignorovať nepravdu, zavádzajúce informácie a klamstvá. Taktiež som známy ako klamár alebo skôr osoba, ktorá si prikrášľuje pravdu do formy, ktorá mu vyhovuje. Bohužiaľ je to pravdou. I keď by som bol dobrým právnikom, posudzujem túto vlastnosť za nespoľahlivú a dokonca škodlivú, preto bude zrejme lepšie, ak sa jej čím skôr zbavím a tým predídem sklamaniu a zneváženiu mojej dôveryhodnosti, i keď je to už teraz na vážkach. Ďalšou vlastnosťou, ktorá mi je odcudzovaná spoločnosťou, je pokora. Je pravdou, že sťažka priznávam svoje chyby, no na fakty a podložené argumenty skláňam hlavu a zaliezam do búdy. Napríklad aj táto výpoveď je určitou známkou mojej, neberte to ako urážku, spoločnosťou odcudzenej pokory. Kedykoľvek sa snažím o úprimnosť, vyznieva to buď komicky alebo nedôveryhodne. Určite to súvisí s mylnými predpokladmi, že znova nemám dôvod hovoriť pravdu a prikrášlená pravda mi viac hrá do karát ale ak hovoríme čisto o názore komunity na mňa, tak som nepokorná a hašterivá osoba. Ak sa naskytne príležitosť napísať úvahu, prečo to tak je, tak to urobím. Jedna osoba po prečítaní časti tohto textu povedala, že aj napriek jeho rozsiahlosti nemá pocit, že ma lepšie pozná. Bude to zrejme mojou osobnou neschopnosťou otvoriť sa neznámemu človeku, akým je plénum, ktorého teraz rečním. V svete plnom prázdnych charakterov, sexuálnych deviácii a pod. je lepšie si svoje ja chrániť a nedeliť sa oň len tak s niekým.
Zvládam kritický pohľad na svoju osobu, i keď nemôžem povedať, že ma nudí počuť sem tam aj kúsok uznania. Chyby koná každý a stačí len málo, možno len slovo správnej osoby, aby sa dotyčný chopil príležitosti a zmenil to čo je zlé. No nie každá vlastnosť, ktorú vy pokladáte za zlú ozaj zlá je. Moja zvedavosť, často kritizovaná pre jej otravnosť, je zodpovedná za moju túžbu poznávať nové veci. Je isté, že sa nebojím nových vecí, či už prinášajú smiech či plač. Raz som dostal kompliment, ktorý najviac vystihol to, čo mám na sebe rád. „Tvoja výhoda je, že nemáš problém riešiť problém.“ A keď si to nikto nevšimol tak to podotknem sám. Problémy sú pre mňa len výzvou byť aktívny a nie pasívny voči skutočnosti. Viem zapracovať na sebe, ak viem prečo to robím a nájdu sa aj ľudia, ktorý si to dokážu všimnúť a oceniť.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár