Počujem buchnutie dverí-mamča je doma, skvele. Nájde ma sedieť v strede kuchyne so zhoretou ryžou, čajom vykypeným cez celý sporák a opuchnutými očami, ktoré od noci ešte nestihli uschnúť.
V očiach sa jej hneď zjavia známky starého známeho strachu. Pustí tašky na zem, sadá si ku mne a s viac ako 100% istotou, že som po roku opäť padla na dno, mi podáva vreckovku s otázkou na perách. Aj keď sa to mamám často nestáva, tentokrát sa mýli. Teda, nie že by som skákala od šťastia, no toto nie je ďalší záchvat prázdnoty. To je rachot padajúcich snov. Uvedomenie si vlastnej neschopnosti spáliť mosty, ktoré ma ťahajú nadol a vzlietnuť celkom hore. Najskôr ma ľutuje, no keď zistí, že miesto toho potrebujem podporu, končí debatu slovami, že veci príliš riešim.
Asi som ešte nespadla do stereotypu dospelých ľudí nezamýšľajúcich sa, či ich súčasná situácia naozaj teší a smeruje tam, kam si prajú oni sami. Našťastie. Radšej strávim nejaký čas so zvesenou hlavou akoby som mala slepo kráčať v nekonečnom kolobehu -škola, párty, seriál a spať prípadne práca, nákupy, navariť a padnúť na hubu. Lepšie povedané, rada by som patrila ku skupine ľuďom, ktorým toto stačí ku šťastiu/spokojnosti. Alebo by som chcela vedieť viac myslieť na seba. Tohtoročné predsavzatie, že si budem viac stáť za svojim sa mi stále nedarí plniť tak ako chcem, už len 2 mesiace sakra!
Ešte chvíľu posedím na kuchynskej dlažbe, napravím škody a presuniem svoju ufňukanosť do inej izby. Uvažovať ktorým smerom sa vyberiem.

 Záchod
Komentuj
 fotka
sadistrom  24. 10. 2014 15:50
to akoby som čítal riadky odtiaľ » meetpollux.com/blog/martin-pag...
 fotka
motyylia  24. 10. 2014 15:54
@sadistrom fí, tuším viem aká kniha bude nasledovať keď dočítam tieto 3 s ktorými pomaly končím
 fotka
otvoreneokno  24. 10. 2014 16:20
a potom aký život chceš? očakávaš?
 fotka
kaylee  24. 10. 2014 16:55
Najskôr ma ľutuje, no keď zistí, že miesto toho potrebujem podporu, končí debatu slovami, že veci príliš riešim.

mama si precitala pred polhodinou mojou miliontu srdcervucu spravu za posledne dni a stale mi neodpisala uz aj vlastnej matke idem asi na nervy

ono henten kolobeh to neni o spokojnosti ako takej. to je skor o tom ze si vytvoris nejaky ritual ktory zapada do normalu a ktory ta nevycerpava ziadnym sposobom...
je to pohodlnejsie riesenie ako skusat a zranovat sa
strasne sa tesim na obdobie kedy mi ten serial a nakupy fakt budu stacit k fajn dnu
 fotka
midnight  24. 10. 2014 22:08
máš super mamču.
už len kvôli tej prvej reakcii, nech by za ňou nasledovalo čokoľvek,

kam sa chceš dostať, kam sa snažíš dostať?
 fotka
bansky  25. 10. 2014 23:38
Nepadaj prosím do stereotypu dospelých ľudí. Ostaň vílou Motýliou.
Napíš svoj komentár