Som psychiatrický pacient od konca roku 2016. 

Približne v novembri toho roku som pociťovala návaly smútku, cítila som sa sama a svet bol veľmi hnusným miestom. Stres a úzkosť som riešila jedlom a po pribratí piatich kíl som začala vracať a rapídne chudnúť. Vedela som, že to nie je v poriadku, preto som to sama oznámila mojej obvodnej lekárke, ktorá ma poslala ku psychiatrovi. 

Dostala som dva druhy antidepresív(ďalej už len atd), avšak jedny mi nesadli, mala som halucinácie, stále zaspávala a nevedela, čo hovorím. Vedela som, že to nie je v poriadku, tak sme sa s lekárkou rozhodli, že ich vysadím a pokračovala som už len s Magrilanom.

Liečba šla dobre, ešte lepšie, keď som začala pravidelne chodiť k psychologičke a dodnes ľutujem, že som najskôr nešla k nej, pretože psychoterapiu považujem za pre mňa oveľa účinnejšiu ako lieky. Aj pomocou nej som bola schopná vysadiť aj Magrilan. Diagnóza depresia zmizla, bulímia je však bez na veľmi dlhú trať a stále sú tu lepšie a horšie časy.

Ešte raz podotýkam, že celá moja manipulácia s liekmi bola pod odborným dohľadom.  

Napriek tomu, že ľudia vedia o vyššie spomenutých skutočnostiach, viacero z nich ma ponižuje a rozširuje nepravdivé a prehnané kraviny týkajúce sa mojej psychiky. 

Vraj som nebezpečná a nemala by som mať v ruke žiadnu zbraň(ktoré sú jedným z mojich koníčkov) Áno, pretože bulímia je diagnóza, kde toto hrozí.  

Keď plačem a som smutná, automaticky by som si mala dať nejaký liek alebo čo. Áno, pretože smútok a plač nie sú normálne ľudské záležitosti.

Vraj mávam vidiny, hovorím z cesty a som závislá na liekoch. Nie, len ich nebudem vysádzať sama od seba len preto, že to povedal nejaký blb.  

Iróniou je, že väčšina ľudí, ktorí sa ku mne takto zachovali tiež boli psychiatrickými pacientami. Jeden z nich, týpek z mojich minulých blogov(áno, ten), dokonca chcel, aby som lieky vysadila len tak zrazu zo dňa na deň, pretože on to dokázal. Až o niekoľko týždňov som sa dozvedela, že vlastne nebral tie lieky pravidelne, raz vynechal, raz si dal tri dávky. A potom takýto človek nadáva na užívanie atd a čuduje sa, že mal návaly tepla, nadmerne sa potil a mal chuť sa zabiť. 

Ďalší človek má záchvaty úzkosti, ale roky odmieta ísť k psychológovi, nieto ešte k psychiatrovi, aby sa nejako vyriešili. Potom celé dni nespí a vybíja si to na ľuďoch, ktorí sa nebáli to riešiť. 

Birdz, ja len...

Ak cítiš, že niečo nie je v poriadku, nie je hanba požiadať o pomoc, je to to najmúdrejšie, čo môže človek urobiť. Nehovorím, že treba hneď brať dva druhy liekov, niekedy dobrý psychológ pomôže najviac. 

Len sa, prosím, neboj. Neboj sa toho, že ťa niekto bude považovať za blázna, pretože ak to niekto naznačí, hovorí to skôr o jeho psychickom stave. 



 Blog
Komentuj
 fotka
darkpassenger  27. 2. 2019 18:15
Ja som ten blb ktorý ich vysadil a ja som ten blb ktorý zatiaľ z tej skupinky tých stratených prežil som šťastný že som blb
 fotka
motherofrussia  27. 2. 2019 18:19
@darkpassenger
Ospravedlňujem sa, ak si to z textu pochopil hentak. Blbom som myslela konkrétneho človeka, ktorý sa ma snažil donútiť vysadiť lieky nárazovo a neskôr ma zosmiešňoval za to, že som ich užívala.
Snáď je to už teraz zrozumiteľnejšie.
 fotka
darkpassenger  27. 2. 2019 18:21
Ale veď ja chápem neboj nemám hnev voči tebe ja som ich sám vysadil a ešte obvodná ma dávala dole a tí ľudia ktorí v tomto pokračovali po väčšine zelenina alebo zem neboj raz budeš dosť silná na to aby si vysadila aj ty
 fotka
motherofrussia  27. 2. 2019 18:22
@darkpassenger
V texte sa píše aj to, že som ich už vysadila.
 fotka
sponkabob  27. 2. 2019 18:22

Dorot, prvá veta v predposlednom odstavci sú sväté slová U nás je destigminácia psychických porúch/ochorení ešte beh na dlhú trať, ale snáď sa predsudky a všetko okolo časom zlepší
 fotka
darkpassenger  27. 2. 2019 18:24
To je fajn je pravdou že možná moja pozornosť nieje až taká skvelá ako kedysi ale prečo asi netreba ani rozprávať preto som odporcom a vždy budem ako áno aj mne trvalo dlhšie prísť na určité veci ale aktuálne je to zvyčajne jednoduché len sa netreba vzdávať život sa dá dať doporiadku keď človek chce
 fotka
motherofrussia  27. 2. 2019 18:25
@sponkabob
Ďakujem, Helenka, od teba si pochvalu veľmi cením A je to beh na dlhú trať, stretávam sa s tým takmer každý deň. Ale naozaj verím, že sa to bude len lepšiť, snáď tomu budem schopná aj sama prispieť.
 fotka
sponkabob  27. 2. 2019 18:35
Pozerám, že som slovo destigmatizacia dobre skomolila Každopádne je super, čo robíš. Občas stačí objasniť tieto veci zopár ľuďom a ono sa to pomaly bude šíriť ďalej ^^
 fotka
antifunebracka  28. 2. 2019 16:49
Naša malá veľká bojovníčka Hej, tiež sa mi stalo, že ex chcela, aby som ich prestal brať a to študovala za lekárku
10 
 fotka
clarise  1. 3. 2019 20:45
Je smutné ako sa k tebe luda zachovali... Myslím že by ti pomohla naj kamoška (taky psychológ babsky).Ludia nemajú právo súdiť až k si to nezažijú na vlastnej kozi.je super ze už neberieš žiadne lieky... Lebo lieky škodia telu. Myslím ze ti len chybala osoba ktorá by ta vypočula objala nechala aby si sa v plakala aby si to dostala zo seba a spolu by ste pre riešili každý problém a a aj menej dôležité sprostosti. Podľa mňa si zaslúžiš potlesk ze si sa nevzdala a ze si to dotiahla tak ďaleko a ze už neberieš lieky a ti co to hovoria o liekoch tak ich nepočúvaj... Nevedia o nich nič... Nie su lekári!! Nie si psychicky labilna osoba... Si silná... A anorexia a bulimia je iba porucha stravovania al eled budeš dodržiavať správnu životosprávu a budeš dohliadať na svoj jedálniček tak by si sa z toho mohla dostať.hlavne nepozeraj žiadne kalorické tabuľky... Keď chceš vedieť viac tak mi napíš... A s tou zbraňou je to sprostosť.. Ako človek nemôže tvrdiť ze by vedel na sto percent komu prepne a kde bude strieľať a aj úplne normálny človek moze strieľať tak nech nehadzu ľudí do jedného vreca lebo to není pravda.
11 
 fotka
motherofrussia  3. 3. 2019 11:36
@clarise
Je to žiaľ smutné a veľakrát ma to brzdilo v liečbe, hanbila som sa ísť na kontrolu a pod... Ale už je dobre.
Kalorické tabuľky pozerám, paradoxne mi veľmi pomohli, ale všetko robím pod dohľadom trénera. A cvičenie to všetko otočilo o 180°,pritom som neverila ze koze nejako pomôcť pri PPP.
Ďakujem za milé slová, myslím že o tom už viem dosť a objavila som co pre mna funguje.
12 
 fotka
turky  18. 2. 2020 13:17
Mňa len zaujal ten názov Magrilan Od akeho slova je to odvodene?
Napíš svoj komentár