Prečo dva krát nevstúpiš do tej istej rieky?

1. Bolo to pár dní dozadu keď si ľudia ešte mysleli že Zem je plochá. Išli, bežali rovno prešli cez rieku a za ňou otec synovi náučne vraví: " Synak vidíš túto rieku? Už v živote do nej nevkročíš. Teraz pôjdeme stále rovno až dojdeme na koniec sveta, kde sa stretneme s tvojou mŕtvou mamičkou." Bohužial na koniec sveta nedošli ale zo ženou sa stretli.

2. Bol to iba preklep uznávačov ježišov, ktorý im ukázal ako boží dar konope môžu použiť na naplnenie svojich duševných potrieb. Stalo sa to keď Ježiš v opojených stavoch kričal z plytkej vody na svojích zverencov, ktorý sa len išli člnkovať a znelo to: "Poď Tomáš, teraz poď na hladinu kým som high..." "Idem Ježiš aj ja som high, lietam..." Keď Tomáš vyšiel z plťky spadol do vody a skoro sa utopil. Keď to rozdýchal: "Už nikdy nevstúpim na žiadnu rieku ani more." Ježiš im ukázal veľa vecí ohľadom inhalovania omámnych látok, každý z jeho huličských bratov si písal denník kde opisovali ako sa má spravne žiť. Žili celý čas v hriechu jednom v druhom, ale oni to nebrali ako zlé, v tej dobe znamenalo slovo hriech potrebu pre pekný život a to bola ich hlavná podstata: užiť si život! Nejaký ten riman potom využil Ježišovu moc, keď ľudia v neho verili a nevedeli ani prečo... aby udržal v krajy poriadok štval jeho old school učencov ktorý šírili jehov vieru užiť si život. Myslíte že to boli apoštoli čo napísali tie svoje príbehy a neboli to len nasadení ľudia, spisovatelia čo ani netušili čo svojími činmi spôsobia?

3. Čas druhej svetovej vojny keď sa Napoleon vydal do Ruska. Ruský panovník vyslal za Napoleonom posla z vetou: "Dva krát už do tej rieky nevstúpiš." Bolo to len priateľské varovanie pred budúcou porážkou Napoleona. Napoleon len klikol na ignore a pokračoval ďalej. Na ostrove Albe v tmavej cele, kde sa cez šum mora a rytmické nárazy vĺn ozývalo dlhé týždne klopkanie kožených čižiem, s tvrdou podrážkou, prechádzajúceho sa človeka. Bol to Napoleon ktorý sa len v duchu smial: Prečo som ja nebral vážne toho Janka. (Prečo By sa nemohol volať ruský cár Janko Hraško?)

4. Keď vstúpiš do tej rieky, tam je raj. Takto si predstavovali posmrtný život africký domorodci z oblasti Nílu. Níl je rieka ktorá v období sucha vyschne a voda sa tam neobjaví pár mesiacov. V období dažďov sa voda naplní a Níl znova preteká, vtedy sa domorodci radujú a s nimi aj celá príroda, znova ožíva. Tak si oni predstavujú raj.

Možno to aj tak je... kto mi dosvedčí že nie. Nevyvrácam teóriu evolúcie, ale dejiny môžu byť milné. Je človek z opice, alebo ho stvoril Boh? Ak Boh tak ja chcem potom aj Janka Hraška.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár