UPOZORNENIE !Tento článok je len mojou úvahou, s vašimi názormi sa zhodovať nemusí.

V živote sme nútení urobiť nespočetné množstvo rozhodnutí. Ale ako máme vedieť, ktoré je to správne? Možno niekto povie, treba si dopriať čas na rozmyslenie. Ale ja sa s tým nestotožňujem.

Čas je relatívne slovo. Časom môžu byť sekundy, minúty, hodiny, ale aj roky. A snáď sa na tom rozhodnutí niečo zmení? V rôznych prípadoch som sa rozhodovala a môžem s istotou povedať, že keď som pridlho premýšľala, ako sa rozhodnúť, vybrala som si tú nesprávnu voľbu. Žiaľ, prišla som na to až neskôr.

Stalo sa aj, že som sa riadila citmi, nie rozumom. A rozhodla som sa za pár sekúnd. Chcete vedieť, čo mi to prinieslo? Šťastie a to trvá síce ešte len pomerne krátko, ale napĺňa môj život. A to mi nikto nahradiť nemôže.

Ďalším faktorom (ne) správnych rozhodnutí je rodina, priatelia, teda okolie. Aj oni sa čiastočne podieľajú na našich rozhodnutiach. Niekedy je to dobré, no väčšinou je zlé nechať sa nimi ovplyvňovať, lebo o svojom živote by sme mali rozhodovať sami.

Vlastne, týmto článkom som chcela povedať, že je veľmi otázne, či čas vyrieši správnosť rozhodnutia. Ani druhí za nás nič nevyriešia. Rozhodnutia sú na nás, tak sa rozhodnime správne!

 Blog
Komentuj
 fotka
bibla  21. 8. 2010 13:40
no s tým premýšľaním máš pravdu. aj ja keď nad niečím dlho uvažujem je to nesprávne a keď to príde len tak, z ničoho nič, vtedy sa to rozhodnutie ukazuje ako správne
Napíš svoj komentár