No dnes som sa tak nudila a tak som si povedala ze idem si nieco napisat. A Potom ked som zacala prisla som na to ze ani dnes nemam o com pisat, jedine o tom co som sa nedavno docitala:
Citala som o brutalnom vrazdeni tulenov, ktore su chudatka zabite ked maju okolo 3 tyzdnov.

Neboha tulenia rodina bola zavrazdena asi najznamejsim sposobom a to pomocov kijov - tazkych obuskov zakoncene ostrym hakom. Tupym koncom obusku je tulen usmrteny a na ostry hak je potom napichnuty a odtiahnuty. Ale pretoze v poslednej dobe v dosledku globalneho oteplovaniu sa ladove kryhy, na ktorych tuleni ziju, dost stencili, lovci moc neriskuju a tulene pre istotu strielaju ,,od oka´´ z lode. Niektore zvierata su ,,len´´ postrelene a podari sa im uniknut pred lovcami pod niektoru kryhu, a tam neskor za ukrutnych bolesti zomieraju. MLADATA BY MALI OSTAT NA ZIVE, ALE NIEJE TO TAK. Uz od 12. dna, je jeho lov legalny a je vyuzitelne na vyrobu kozusinovych dopnkov hlavne pre azijsky trh. Mozno ze ste si mysleli ze tulene sa uz davno nezabijaju - ale opak je pravdou. Ale doteraz sa o tom vela nehovorilo.

Mozno je to niekomu jedno a povie toto sa ma netyka, ale ked sa zamyslite ked si toto povie kazdy, tak co bude za chvilu ? zabiju aj to malo tulenov co este ziju. Ale je dobre ze existuje par ludi, ktory sa nad tymto pozastavuju a riesia nieco taketo. Ked sa zakaze dovoz tulenich kozusin, moze sa to vyriesit !!!

JE LEN NA NAS AKO TO BUDE DALEJ...

 Úvaha
Komentuj
Napíš svoj komentár