Stále som sa snažila zistiť ako je možné, že niektorí ľudia sú takí obľúbení. Jednoducho ich má každý rád už len preto, že sú, nechýbajú na žiadnych výnimočnejších spoločenských podujatiach, majú čo povedať a sú vypočutí.
Väčšinou sú to ľudia, ktorí sa vedia pýtať. Zaujímajú ich životy a problémy tých druhých a málokedy hovoria o sebe. Vysmiati a v dobrej nálade – tak ako ich poznáme každý deň.

Skúšala som raz žiť ako oni. Vyjsť v ústrety každému, milo sa správať a hlavne brať všetko s úsmevom na perách. Ak mal niekto problém, tak ho vypočuť a poprípade poradiť alebo utešiť. Viete čo bolo najťažšie? – Vedieť sa pýtať. Ľudia radi hovoria o sebe a svojich problémoch keď ich má kto vypočuť. Bolo naozaj obtiažne vžiť sa do ich kože a hľadieť na vec ich očami a taktiež udržať konverzáciu a neodbočovať od témy. Ešte ťažšie bolo nezviesť celý dialóg na vlastnú osobu, problémy a životné príbehy.

Áno, nevedela som sa pýtať....prečo to urobili, ako sa pritom cítili, čo ich k tomu viedlo, čo budú robiť... . Mne to časom dôjde...keď ležím večer v posteli a v duchu si premietam udalosti toho dňa, rýchlo vtedy zistím ako som sa mala správať, čo som sa mala pýtať. No už je neskoro.

Niektorí sa vedia pýtať a reagovať celkom spontánne. Preto sú obľúbení a všade vítaní. Majú to jednoducho v „krvi“ a ak chcete byť jedným z nich (teda ja by som chcela), tak sa musíte snažiť a pracovať na sebe. Je ťažké brať veci z inej perspektívy, ale keď sa o to budeme snažiť, svet bude krajší, lebo bude menej nedorozumení.

 Blog
Komentuj
 fotka
ciernaruzicka  26. 8. 2010 23:38
musim na sebe pracovat.. a-zase-namiesto toho aby som komentovala tvoj pekny blog, tak som hovorila o sebe..som preto egoistka?

a blog naozaj pekny, mas pravdu
 fotka
meritanch  27. 8. 2010 11:53
netvrdim, ze ludia o sebe nemaju rozpravat, ale ked chcu spoznat vela ludi, tak je lepsie sa pytat, nez sa bavit o sebe
 fotka
umelkyna  1. 9. 2010 15:41
lenže, najťažšie bude, ak tak bude zmýšľať každý z nás a zrazu nebude mať kto odpovedať, lebo každý sa bude len pýtať .. je normálne, že sú obľúbený a menej obľubený . . vo všetkom musí byť rovnováha . . . možno je to len dočasné a stavy sa potom navzájom vymenia.. ktohovie . . : )
 fotka
meritanch  2. 9. 2010 22:42
No hej, to mas pravdu
Napíš svoj komentár