Každý človek sa aspoň raz denne musí rozhodnúť. To čo spraví si všímajú ostatní ľudia a podľa toho ho hodnotia a tak si vytvára značku. To znamená, že je jedno čo spravím, správne či nesprávne to bude až vtedy, keď to niekto ohodnotí. Ale ani on nevie či je to správne či nesprávne, len vyjadruje svoj názor. A vy hlupáci mu uveríte a správate sa tak ako chce on. Je veľa ľudí na tomto svete ktorí si myslia, že ich názor=pravda. Niekedy dokonca môžu kdesi v kútiku duše súhlasiť s vašim názorom ale oni sú niečo viac ako vy, veď nieje možné aby takí hlupáci si myslei to čo aj oni. Tak si vymyslia niečo iné , čo bude ich pravda a vy zase ostanete blbé opice.

Ešte k tej značke. Ako získať takú dobrú značku? No dnes asi len tak, že musíte niekoho zbiť, alebo po každom nadávať a vyhrázať sa, že ich chcete zbiť. Človek sa musí správať dominantne aby ho ostatní rešpektovali. Takže keď sa cítite byť nedominantný, choďte na ulicu niekoho zbiť . Ále nie. Dominantným sa môžete stať aj keď ste vtipný a je s vami sranda. Keď ste vonku partia a rozhodujete sa kam ísť, tak väčšina pôjde zrejme za vami, lebo sa chce zabávať. V škole na hodinách, keď ste vzdelaní je tiež väčšinou pravda to, čo poviete vy. Dôležité je aj v akom prostredí sa pohybujete.

Dnešný demokratický svet je založený na tom, že väčšina má automaticky pravdu. Tak isto je to aj so spoločnosťou. Lebo v nej je jedno čo si mýslí jedinec, ale pravda je vždy to, čo si mýslí masa a masa je vačšinou ovplyvnená nejakým dominantným človekom, ktorí každého bije . A obyčajný človek nechce byť nijak zviditeľňovaný, tak radšej kašle nato.

Neviem či je to presne to isté, ale napadla ma jedna spomienka z našej triedy. Učiteľka prišla do triedy s tým, že kto by chcel ísť na výlet do Bojníc. Ruku zdvihlo asi 25 ľudí z 36. Tak dala kolovať papier, na ktorý sa majú tí čo chcú ísť zapísať. Keď sa jej ten papier vrátil, tak väčšine tých zatemnencov asi dopísalo pero. Inak si to neviem vysvetliť, ale napísaní boli AŽ traja DD. Ja som dobre videl kto sa vtedy hlásil a kto bol zapísaný, podľa toho si môžem určiť, kto ten názor má a kto nie. Ale ja viem v čom to je. Príklad: Som dievča. Sedím vzadu. Príde ku mne papier, pozriem sa doň a vidím, že Janka ani Majka nejdú aj keď vtedy zdvihli ruku. No ja síce chcem ísť, ale keď nejdú ony tak nejdem ani ja. Kde je ten názor ? Prečo by o mojom názore mal rozhodovať niekto iný ? A tak ide papier ďalej a každý vidí, že ten pred ním sa nezapísal tak to neurobí ani on. Stavím sa, že keby sa vtedy to dievča zapísalo a po nej aj ďalšie dievčatá (aj chlapci samozrejme) tak na konci sa ešte zapíšu aj Janka a Majka. Davová psychóza.

Takíto ľudia sú však ľahko ovládaní. Keď niekto s vlastným názorom, dobrým vyjadrovaním a rečnením začne niečo "zrejme" zmysluplné a správne hovoriť, tak ja sa k jeho názoru pridám. Je jedno, že neviem ani o čom hovorí, že použiva vedecké výrazy, ktoré musím hodinu googliť. Dôležité je, že budem pôsobiť rovnako múdro ako on, veď zdieľam jeho názor. Jasne, že hovorím o voľbách. A potom zrazu každý nadáva na to, čo si zvolil. Takýchto príkladov v spoločnosti sú stovky. Najlepšie sa manipulujú ľudia cez bulvár, cez televíziu. Lebo nikto už nepochybuje o tom, že čo sa povie v televízii je zaručene pravda. Veď oni majú stále pravdu a mne nič iné neostáva len im veriť.

Aj vy sa môžete rozhodnúť. Buď si vytvoríte vlastný názor, ktorý bduete prezentovať aj keby sa to niekomu nepáčilo alebo váš názor vytvoria iní, ale aspoň budete IN.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár