Možno sa tu nezjavujem často
Možno ani často nepíšem
Možno sa mi ani nechce...
Ale som čo som a som aj bloggerka...

Veľkú časť svojho života som strávila písaním. Veľmi veľkú a preto si ju nemôžem vytrhnúť zo srdca a povedať si, že nie som to čo som. Lebo som.

Každý človek má určité fázy života. Tak i ja:

Bola som zasnívanou spisovateľkou... ale každá kniha má svoj koniec a preto už viac niet Maftyho, ani lematov, ani Olivera a Sáry a ich dobrodrúžstiev, ktoré sú zaheslované v mojom počítači a poschovvané po šuflíkoch v byte.

Bola som (chcela som byť) vtipnou bloggerkou ale Puffko už dosnívala svoj malý sen. Jej sláva zapadla prachom a mojou lenivosťou (alebo aby osm si tak nekrivdila nedostatkom času).

A bola som aj umelecky cítiacou dušou, ktorá dávala slovám život a tie slová aj boli mojím životom. Rýmy, verše, okrasy, spevavé, nespevavé, ľúbostné, realistické ale predovšetkým MOJE! Avšak ako sa hovorí, básnikom sa najlepšie tvorí v časoch najväčšieho smútku, tiesne a depresií a tieto časy pre mňa dávno zahynuli, lebo si žijem šťastne (rozumej - zamilovaná som od piet až po uši už dlho dlho dlho.....)

A teraz, keď si moje štúdium vyžaduje písanie, tak píšem, ale sporadicky. Alebo vrámci určitého druhu zamestania. Ale nastáva rečnícka otázka: Stačí to? JE to dosť pre človeka zrodeného z písaného slova? Napísať mesačne požadovaných 4000 znakov a šmitec? Fajka zhasla... koniec?

Zdá sa, že nie, lebo inak by som tu teraz nesedela a nepísala. Toto je zúfalý výkrik vyslúžilej pisateľky. Zúfalý výkrik, ktorý hovorí: CHCEM PÍSAŤ, CHECM TVORIŤ, CHCEM, CHCEM, CHCEM BYŤ zase niekto...

A tak som tu... pod týmto menom, lebo toto meno som viac ja. A ja som čo som, a čo som vždy bola...

... lebo predsalen som bloggerka!

 Blog
Komentuj
 fotka
anzu  9. 1. 2010 10:48
skôr, ako to dočítam: máš chybu v linku, odkazuje na birdz.sk
 fotka
anzu  9. 1. 2010 10:53
...no, dočítala som. takže, ak to chápem správne a znamená to, že si nájdeš viac času na písanie a zverejňovanie, tak sa teším a som na to zvedavá.

(ale inak, aj ja mám ten vyslúžilý fantasyless pocit a to som nikdy ani nebola žiaden poriadny autor hocičoho )
 fotka
maryostler  9. 1. 2010 10:54
opravene... uz nie som tak technicky zdatna a pritom amm v utorok skusku z CMS:.. hehe..





heh a ano FLS utoci aj na mna i miss it
 fotka
inkheart  9. 1. 2010 22:10
Ja to mám naopak, mne sa v obdobiach smútku / depiek netvorí dobre, pretože som vtedy príliš sústredená na seba a sračky, v ktorých a nachádzam na to, aby som bola schopná vôbec registrovať moju múzu... takže už dlho som dokopy nič nezosmolila a tiež ma to mrzí :/ Máme to naopak, no každopádne, chápem ťa. Tiež chcem zase začať písať a písať veľa a veľa a veľa... Už ani blogy sem nedávam , ako som zvykla, a to bolo fakt minimum, čo som pre rozvoj mojich pseudo-spisovateľkých schopností mohla urobiť... čo už, raz to príde. Určite, inak neviem, v aké "predurčenie" pre moju osobu by som mohla veriť.. Potrebujem písať
Napíš svoj komentár