Poznáte zákony schválnosti? Ak nie, tak ste asi tí najšťastnejší ľudia na zemi a môžete sa zaradovať, že Vás Pán Boh oslobodil od nehorázneho utrpenia z netrpezlivosti, nadávania, kazenia sa, nehôd a schválností!

- Je to ako keď sa vyberiete do obchodu na mega nákup a zabudnete si peňaženku.
- Alebo ako keď je celý týždeň slnečno a na nedeľu hlásia dážď a poviete si: "Veď je slnko na oblohe, načo mi bude dáždnik?" a doma môžete potom žmýkať ako o dušu.
- Alebo ako keď si celý život dávate pozor na platnosť električenky a raz keď si nedáte pripomienku Vás v deň jej vypršania chytí revízor.

Spozorovali ste takéto príhody aj na sebe? Ak áno, tak nepatríte do tej šťastlivej prvej skupiny, ktorá môže buchnúť šampus bez toho, aby zasiahla niekoho korkovou zátkou do oka. Patríte do skupiny smoliarov a nešťastníkov, ktorí čo chytia do ruky, to sa vzoprie ich vôli.

Teraz sa Vám asi zdá, že nadpis blogu zatiaľ nezapadá do týchto žvástov, ale nebojte, aj k tomu sa dostanem. Veď koniec-koncov všetko má svoju príčinu a teda aj všetky naschvály, ktoré sa ľuďom dejú. Ja už som zistila, že nemá zmysel, klásť si otázky typu: "Prečo, keď si nechám umývanie hlavy na ráno pred skúškou, netečie teplá voda, hoci deň predtým tiekla?" alebo "Prečo, keď sa ponáhľam na skúšku, mešká vlak, zaplatím 5 eur za taxík a na skúšku nakoniec čakám ešte ďalšiu hodinu a pol?" alebo "Prečo začne mrznúť a snežiť vtedy, keď vyhodím staré zimné boty a nové nikde neviem zohnať?"

Tak toto sú moje problémy, ktoré sa mi bežne dejú. Horšie je to vtedy, ak na niečom naozaj záleží a Vám začne ujo Murphy recitovať v hlave svoje zákony o omaslovenom chlebe. Veď načo by mi dnes fungovala jedna sociálna internetová sieť, keď potrebujem toľko vecí vybaviť? Prečo práve mne nefunguje, ale všetkým ostatným áno? Prečo? No lebo, keď niečo potrebujete najviac, tak to skrátka nie je k dispozícii! Neexistuje logická, rozumná, či dostatočná odpoveď. Odpoveďou na tak komplikovanú otázku PREČO?, je prosté NO LEBO!...

 Blog
Komentuj
 fotka
anzu  3. 2. 2010 21:24
myslím, že tí tvoji "šťastlivci" musia byť nejakou sci-fi rasou....
 fotka
maryostler  3. 2. 2010 21:25
ano predpokladam ze to bude tak
Napíš svoj komentár