Snívalo sa mi...

Prvé ranné lúče sa votreli do mojej izby. Ach, opäť musím vstávať. Ešte so nalepenými očami som sa presunula do kuchyne. ,,Dobre ráno Miško," pozdravila ma mamka. Miško? Tá moja mamka, stále si robí srandu. Rýchlosťou päťdesiat ročného slimáka som vošla so kúpelne. Pozrela som sa do zrkadla a...môj výkrik skoro rozbil zrkadlo. Mamka nevtipkovala – som chlapec.

Ako? Prečo? Kedy?...Jedna otázka striedala druhú. ,,No super, " pomyslela som si. Ale čo už, do školy musím ísť.

Veľmi nesmelo som vošla do triedy. Na moje veľké počudovanie som zistila, že patrím do elitnej partie. Všetko vyzeralo byť dokonalé – autorita u chlapcov, obdiv u dievčat...a skrat.

Odrazu sa všetci moji spolužiaci premenili na významné osobnosti svetových dejín. Akurát, že všetko bolo akési pomýlené. Koperník vyznával lásku Márii Terézii a pritom jej spieval pesničku od elánu Ak nie si moja. Štúr, Hurban a Hodža tancovali macarenu a dokonca Ľudovít XIV. hral s Kurtom Cobeinom piškôrky na obraze Mona Lízy. Toto všetko ma natoľko vystresovalo, že na mojej hlave sa ocitli Einsteinové vlasy a v afekte šialenstva som na celú triedu začala recitovať Pytagorovú vetu.

Vybehla som z triedy a ocitla som sa v betónovej džungli. Z každej triedy bolo počuť niečo iné. Socialistické heslá, prednášanie Danteho diel, vysvetľovanie ako funguje parný stroj i prečo sa Zem točí, to všetko sa ozývalo po chodbách. Zazvonilo a ja som bola zase v triede. Do miestnosti vstúpil Lenin a práve keď chcel vysvetliť mužskú logiku jeho hlas prerušilo hrozné pípanie.

Môj budík. Uff, som rada, že to bol iba sen ale jedno viem isto – už nikdy sa nebudem učiť pred spaním dejepis.

 Blog
Komentuj
 fotka
ixka  9. 11. 2007 21:14
som to zacala čitat a že z kade to poznam.... 1. ročnik bol haluz aj slovina s dejakom dokopy.....znova som sa zasmiala... super
 fotka
chiqita2  10. 11. 2007 23:04
ach, pripomenulo mi to moj zachvat smiechu ked som si to pred hodinou citala
 fotka
veltira  29. 6. 2008 14:58
ale sak jaka haluz by to bola keby si sa z dievcata zmenila na chlana..ako vo filme s MElom Gibsonom... myslim ze vies v ktorom... ...
Napíš svoj komentár