Každý z nás sa neraz, možno aj celkom nevedomky dopustí chýb, ktoré ľutuje a najradšej by ich čím skôr odčinil. To však nejde, ani keby sme sa na kusy rozkrájal.i. Čo sa raz stalo, už sa nikdy neodstane a je len na nás, ako sa s touto situáciou vyrovnáte. Útechou nám môže byť fakt, že človek sa učí na základe vlastných chýb, ktoré by sa mali odpúšťať. Otázkou však zostáva, či sa dá odpustiť skutočne všetko. Kde sú hranice a čo už nie je v poriadk? Pokúsim sa na to odpovedať v mojom novom blogu...

Zamerajme sa skôr na prehrešky týkajúce sa partnerského vzťahu, o ktorom sa popísalo už mnoho vecí. Svojho partnera veľmi milujete, rešpektujete a vážite si ho, ale z času na čas Vás zaskočí svojimi konaním, ktorým Vás vyvedie z miery. Pochopiteľne sa cítite byť právom urazená, zlomená a veľmi sklamaná, ako ešte nikdy predtým a celkom vážne rozmýšľate, či trucovať, alebo mu odpustiť? Vzápätí si v mysli premietate všetky prehrešky, ktoré Vám spôsobil a zmietate sa medzi dvoma mlynskými kameňmi.

Vezmime si na paškál prípad, že Vás podviedol s inou ženou a Vy ste sa to dozvedeli. Milionkrát rozoberaná téma, ktorá je však napriek všetkému stále aktuálnou a diskutabilnou. Oplatí sa tolerovať mu tento prehrešok a pokračovať vo vzťahu, alebo sa s ním rozísť? To je dilema, ktorá koluje hlavou každej podvedenej ženy bez ohľadu na vek. Cítite sa zranená, urazená a pravdupovediac na dne. Svojho partnera nadovšetko milujete, ale na strane druhej ho aj nenávidíte. Kedy sa dá nevera ešte odpustiť? V prípade ak Váš partner všetko prizná, oľutuje svoj čin a požiada Vás o odpustenie. Vyzná Vám lásku a sľúbi, že šlo len o malý pokles, ktorý sa už nikdy nezopakuje. Kedy mu však zabuchnúť dvere pred nosom? Ak Váš partner zapiera ostošesť, kričí na Vás ako zmyslov zbavený a obviňuje Vašu bujnú fantáziu. Urobil by to znou a Vy by ste stratili svoju dôstojnosť.

Pozrime sa aj na partnerovu ľahostajnosť a flegmatickú povahu voči Vašej osobe. Dokáže sa s Vami porozprávať o čomkoľvek, cítite, že Vás má úprimne rád, ale nedokážete navonok prejaviť svoje city. Na verejnosti Vás síce chytí bez problémov za ruku, ale nič viac, ani menej. Zatiaľ čo Vy túžite po prejavoch lásky v podobe slov, bozkov, či objatí, alebo dotykov, on všetko vybaví sotva letmým obtrením svojich pier, či pohľadom. Zamerajte sa viac ne jeho správanie, ktoré Vám povie viac než tisíce slov. V prípade ak si rozumiete a inak je všetko tak ako má, dajte mu ešte šancu a pohovorte si s ním o tom.

Malé lži sa odpustiť dajú v každom prípade, ale to neplatí o väčších a pravidelných klamstvách. V prípade ak sa presvedčíte o tom, že Vám klame vždy a vo všetkom, verte, že to nie je ani zďalek a normálne a mali by ste s tým čo najskôr urobiť rázny koniec. A to tak, že mu zabuchnete dvere pred nosom a navždy to s ním ukončíte.

Nezabudnite! Všetky problémy sa pokúste riešiť čo najskôr, ešte keď sú aktuálne a nedopustite, aby ste mu predviedli pravú žiarlivostnú scénu ako vystrihnutú z romantických telenoviel. Ešte viac by ste rozdráždili jeho nervy a v jeho očiach by ste vyzerali ako obyčajná hysterka, ktorá nedokáže riešiť nič v kľude a otvorene

 Blog
Komentuj
 fotka
newgeneration  4. 3. 2010 12:33
ale to sa nestáva len vám...ale každému...
Napíš svoj komentár