..to som si myslela aj ja, keď som bola malá, ale inak to bol pre mňa deň ako druhí. No dnesní deň bol skvelý. Veď 13. nie? A to nemusí byť ani piatok. Už to ráno hovorilo za všetko.

Zobudila som sa na mamine "nežné" drganie ako každé ráno a keď som sa natiahla ešte vo vyhriatej postielke už som cítila, že ma čaká ďalší kŕč v lítku ako sa to tento týždeň stalo pravidlom. No zachovala som sa duchaprítomne ako zeďo a kŕč dostal k.o. No to nebolo nič v porovnani s tým, že som nemala svoje ranné kakavko. No čo čert nechcel, musela som si ho sama šupnúť do mikrovlnky a v tom som zistila, že nemám pripravení ani desiatu do školy.No fajn maminka sa dnes činí. Možno bola v presvedčení, že už je čas, aby som ju nemusela ráno otravovať. Schytila som peňaženku s poslednými drobnými v nej a utekala do školy v presvedčení, že na žemlu niečo naškrabem.

No 4 korunky, ktoré som obetovala bratovi na cigarety mi dáko chýbali. No ešteže mám spolužiakov, čo dochádzajú a nosia pri sebe aj chýbajúce 4 korunky. Bola som zachránená, mala som čo jesť. Už len prežiť fyziku a informu.

No informa sa nepodarila. "Niekto" mi zabudol dačo objasniť a z wordu, čo je najľahší program, ktorý za 3 roky budeme brať, no tak som chytila prvú "dobrú" známku. Podľa kreditov, ktoré s obľubou rozdáva som dostala asi 4. Fajn horšie už ani nemože byť. Ale aspoň mi dal šancu si to opraviť, samozrejme hodinku po škole, keď sa to všetci sprostučký, ktorí sme chýbali ako ja, doučíme.

Aspoň som si mohla vydýchnuť, že už ma čaká len fyzika a tú už dáko vykryjem. Veď som ju doma otvorila a nezdala sa tažká a k tomu mám voľnú TV, keďžé necvičím tak sprostá z nej nebudem.

Fyzika. Dnes si na skúšanie doniesla napomoc kocku. No pozor s týmto som nerátala. Kocky sú svine, a ako naschvál padnú na toho, kto sa najmenej učí. Po vynasobení dnešného dátumu a nasledným pripočítaním počtu chýbajúcich a čísla kocky a ďalším zaujímavým matematickým úkonom padlo číslo 23. Čiže ja. No a ako naschvál som dostala to učivo, ktoré som nevedela. Chela som si ho rýchlo vymeniť so spolužiakom, ale akosi nám to nevyšlo. No toto jej zaujímavé skúšanie a hodnotenie skončilo na moje štastie ešte celkom dobre. Na 3, čo je vždy lepšie ako informa.

Potom som sa už "len" stihla obkvickať lekvárom na obede. Tiekol mi všade. Po rukách, po lakťoch a namieril si to aj na moju mikinku, takže som bola celá sladká. No aspoň budem mať jemné ruky:o). Nevedeli ste o tom, že lekvár je dobrý na pleť...??

 Denník
Komentuj
 fotka
xawerlin  29. 3. 2008 18:40
ty tapa to co som sa zasmiala
 fotka
josyp  1. 4. 2008 00:36
pekné poznám také dni, ale páči sa mi, že to vieš brať s humorom
Napíš svoj komentár