6. The Murder of Crows

To sa môže stať naozaj len v Amerike. Ak vás začne prenasledovať parta žltých vtákov a budú po vás strieľať, tak sa k nim policajti pridajú - korupcia najhrubšieho zrna. No nič to. Práve prebieha prezidentská kampaň a ulice sú plné nadšených (šialených) amíkov, ktorí oslavujú svojho politika (ako my našich premiérov). Po ulici máte voľný pohyb, no do jednotlivých klubov, v ktorých sú momentálne privátne párty, nemáte vstup, jedine v uniforme policajta, alebo čašníka. Taktiež je tu jedna budova, ktorú ovládajú nájomní vrahovia a ich ochranka. Majú na sebe kostýmy žltých vtákov (a jedine tí smú dovnútra). Musíte zabiť troch vrahov skôr, než zabijú politika (prezidentský kandidát Jimmy Cilley), ktorý tu má svoju kampaň. Času je pomerne dosť, no ak to budete príliš naťahovať, tak prehráte. Pretože ho buď zastrelí Raymond, alebo podreže Angelina. No môžete to ovplyvniť mnohými spôsobmi.

Získanie žltého vtáčieho kostýmu
Choďte do severozápadnej časti mesta. Tam je budova, v ktorej sa ukrýva vodca vrahov a tiež ju strážia jeho ľudia, ktorí majú kostýmy žltých vtákov. Vedľa nej je budova s nápisom New Orleans: Old Books. Jeden strážca chodí po dvore, druhý na dvor a na ulicu a tretí postáva v bočných dverách (štvrtý je pred hlavnými dverami, no ten nás teraz netrápi). Počkajte si, keď strážca v dverách zájde dovnútra, druhý pôjde na ulicu a tretí do bočnej časti dvora. Vtedy vyrazte, uspite ho sedatívami, prezlečte sa do jeho kostýmu a telo schovajte do kontajnera. Tiež si predtým z neho môžete vziať MP9. Teraz môžete vstúpiť do budovy.

Cieľ: Mark Purayah, Jr.
Vstúpte do budovy, vyjdite na poschodie a do miestnosti, kde je Mark. Zatiaľ nič nerobte a počkajte si, kým chlapík v červenom vtáčom kostýme donesie kufrík, ktorý nechá na stole (čakajte radšej von, občas sa mi stalo, že keď som bol v miestnosti, tak odišiel aj s kufríkom). Keď tento chlapík a aj strážca odídu, tak môžete Marka zlikvidovať. Máte dve možnosti. Občas sa postaví pred balkón, no nestojí tesne pri zábradlí, takže ak chcete, aby to vyzeralo ako nehoda, tak musíte byť presný. Strčte do neho, aby vypadol na balkón (ak narazí do zárubne, je to stratené). Keď sa pozviecha, tak je už pri zábradlí. Než vytiahne zbraň, znova do neho strčte a spadne dole. Nehoda. Nezabudnite si vziať od neho Desert Eagle a vysielačku (Walkie Talkie). Ak ste ho zhodili, tak buď rýchlo zbehnite dole, alebo si počkajte, než telo odnesú dovnútra. Druhá možnosť je klasicky použiť strunu, alebo jed a telo schovať do boxu pri skrini.

Kufrík
Jedným z vašich cieľov je získať kufrík, ktorý sem doniesol muž v červenom kostýme vtáka. Keď ste zabili Marka, tak je miestnosť prázdna, akurát sem občas vojde strážca. Takže kufrík si vziať môžete, no nepustia vás s ním von. Choďte na balkón a hoďte ho na ulicu (klávesou G, tak ako mincu). Snažte sa ho hodiť čo najďalej a nie pred vchod. Ak ho totiž nájdu stráže, tak ho zanesú naspäť do budovy. Ak ho náhodou nájdu policajti, tak ho zanesú na jedinú prázdnu ulicu, kde majú pohotovostné stanovisko, no odtiaľ ho dostanete celkom jednoducho. No ak všetko vyšlo ako malo, tak zbehnite dole, vezmite kufrík a niekam si ho odneste (najlepšie niekam do budovy, alebo na vyvýšené miesto, nech ho nenájdu ani stráže, ani policajti) a budete ho už mať pred koncom misie pripravený.

Cieľ: Angelina Mason
Angie môžete zabiť tiež klasicky, alebo to spraviť ako nehodu. Ak klasicky, tak si jednoducho na ňu počkajte na niektorom z opustených dvorov. Angie prechádza celým mestom a aj dvormi. Tam ju zabite jedom, alebo strunou a telo schovajte do kontajnera - tie sú na každom dvore jeden. Tiež jej vezmite vysielačku. Ak to chcete spraviť ako nehodu, tak z hlavnej budovy vrahov (kde ste zabili Marka) choďte na dvor oproti. Na pravej strane vidíte visiaci klavír. Na ľavej strane vylezte na kryt a z neho vyššie na plošinu. Po plošinách vyjdite až na tú najhornejšiu a z jej konca preskočte na plošinu oproti. Na konci tejto plošiny je navijak držiaci klavír. Umiestnite tam mínu a vráťte sa naspäť dole. Počkajte si, kým sem Angelina nepríde. Na chvíľu sa postaví pod klavír, tak odpáľte mínu a je to.

Cieľ: Raymond Kulinsky
Okrem podniku, v ktorom ste začínali level a budovy gangstrov sú tu ešte tri kluby, do ktorých sa dá vojsť. Raymond sa premiestňuje a vždy ho nájdete na poschodí v inom. No zakaždým je to našťastie rovnaké. Musíte sa k nemu dostať do izby na poschodí a zabiť ho. V izbách občas chodí na balkóny, tak to môžete využiť a zhodiť ho dole (ak sa už pripravuje na streľbu a má v rukách pušku, tak ho nezhodíte). Inak ho môžete zabiť jedom, strunou, pištoľou s tlmičom, je to na vás. Ak to chcete ako nehodu a nedarí sa vám ho zhodiť z balkóna, je tu ďalšia možnosť. Nenápadne mu ukradnite zbraň (nemá ju stále na očiach) a keď ju tu nebude mať, pôjde preč (do budovy gangstrov). Cestou ho môžete zhodiť zo schodov a je to nehoda. Zabite ho ľubovoľne.

Odchod
Keď ste hotový, tak sa vráťte na miesto, kde máte šaty, prezlečte sa, skočte si po kufrík s diamantmi a pokojne odkráčajte k miestu východu.


Zbrane:
Desert Eagle má Kulinsky aj Purayah. Vezmite si tie zbrane, keď ich zabijete, alebo ak ich odtiahnu policajti do prázdnej ulice uprostred štvrte, tak odtiaľ.

SLP.40. Tieto zbrane majú policajti, ale už ich určite máte hromadu z predošlých misií.

Angelina má pištoľ s tlmičom - SLP.40 Silneced. Takže keď ju zabijete, nezabudnite si tú zbraň vziať.

Gangstri v žltých vtáčích kostýmoch majú u seba samopaly MP9. Tie majú aj v krabici na prízemí svojho domu, odkiaľ si ich môžete vziať, pokiaľ sa dovnútra dostanete.

SG553 a ostreľovačka Kazo TRG sú dve zbrane, ktoré sa mi nepodarilo odniesť a nepokaziť hodnotenie. Prvá z nich je v miestnosti, kde zabijete Purayaha opretá o stôl. Druhá je Kulinskeho zbraň a má ju vždy v izbe toho hotela, v ktorom sa práve zdržiava. Oficiálne ich nesmie nosiť nik (teda policajti, ale vy aj keď sa prezlečiete za policajta, tak vás prekuknú). Môžete si pomôcť tak, že tie zbrane vyhodíte na ulicu, aby ich našli policajti. Odnesú ich na strážne stanovisko, ktoré majú v prázdnej ulici deliacej túto štvrť. Odtiaľ to máte už len kúsok k východu. Môžete si pomôcť tým, že do bočnej ulice dáte mínu a odpálite ju. Policajti sa rozbehnú za výbuchom a vy môžete v kľude odniesť zbraň k východu, no aj tak vás uvidia civili, takže máte svedkov a strácate hodnotenie. Akurát je tu istá finta. Ak dobehnete k východu po splnení všetkého, čo treba s Kazo TRG a ukončíte hru, tak ju máte. No nepreklikajte to všetko ďalej, ale použite reštart z ponuky naľavo. Tým reštartnete level, ale zostanú vám uložené pozície. Takže si nahrajte pozíciu tesne pred koncom a prejdite to korektne na hodnotenie Silent Assassin. Všetko je O.K. a zbraň máte. Možno to funguje aj s tou druhou, no tá je ďalej a už sa mi s ňou nechcelo zabávať.


Tipy:
- Červený vtáčí kostým.
Na začiatku sledujte chlapáka vo vtáčom kostýme s kufríkom. Ten má zaniesť Purayahovi. Sledujte ho, až kým nepôjde na niektorý z opustených dvorov. Tam ho uspite sedatívami, prezlečte sa do jeho kostýmu a telo ukryte do kontajnera. Teraz choďte do severozápadnej budovy, kde sídli Purayah a jeho ochranka v žltých vtáčích kostýmoch. Vpustia vás dovnútra. Vyjdite na poschodie, vstúpte do pracovne a keď vám povedia, položte kufrík na stôl. Teraz máte vypadnúť. Choďte na balkón, aby ste zmizli strážcovi z očí a keď zájde, tak môžete Purayaha zabiť. Tak ako je napísané v návode a taktiež si vezmite kufrík. Odísť vás s ním nenechajú a ak ho vezmú naspäť, ani do budovy vás už nevpustia v tomto kostýme.

- Uniforma čašníka, ľahký prístup do klubov.
V podniku, v ktorom začínate, choďte na jeho zadný dvor. Tam vylezte po odkvape na terasu. Prejdite po nej až k otvorenému oknu a vlezte dovnútra. Tam je spiaci chlapík a pri ňom sú šaty čašníka. Vyjsť môžete dverami a ste opäť v hoteli, v ktorom ste začali. Mohli ste sem prísť aj takto, akurát že pred dverami je mladý párik, ktorý by ste vyľakali vypáčovaním zámky. Táto uniforma vám umožní priamy prístup do všetkých klubov, tak sa nemusíte plahočiť zadnými cestami, ako popisujem nižšie. Aj keď už na schody vedúce nahor musíte použiť ten postup.

- Vstupy do jednotlivých klubov - ak nie ste čašník.
Blues bar - je na južnej strane mesta. Prejdite do uličky za barom a tam dverami vstúpte do podzemnej časti so záchodom. Schodmi normálne vstúpte do baru. Tam choďte cez parket naľavo a prejdite kuchyňou do zadnej časti. Na poschodí je mladý párik, ktorý by vás nemal vidieť. Zhasnite svetlo a schovajte sa do skrine pred schodmi. Prídu dole zasvietiť a usúdia, že je čas vrátiť sa do klubu. Už len vybehnite hore schodmi a vypáčte dvere.
Rock Bar - na severnej strane mesta. Prejdite na dvor za barom. Keď tu nik nie je, tak vylezte na kryt /skrinku napravo. Z nej sa na krabicu a z nej po rímse až k oknu. Otvoreným oknom vstúpte dovnútra. Ste v klube. Tam zbehnite na záchod, kde vypáčte jediné zamknuté dvere. Za nimi vybehnite hore schodmi a tam odomknite miestnosť s balkónom (aby bolo odkiaľ strieľať).
Salsa Bar - je vo východnej časti mesta. Na dvore za barom sú dvere vedúce priamo do kuchyne a kuchár je väčšinou zaneprázdnený, takže ak sa nezdržujete, tak si vás nevšimne. Vybehnite hore schodmi naľavo, hore vypáčte dvere a ste v miestnosti vášho cieľu.

- Alternatívne získanie kostýmu žltého vtáka.
Ak sa vám nechce zabávať okolo domu gangstrov, tak zostaňte v budove, v ktorej začínate. Vyjdite na poschodie hotela a choďte na južnú stranu. Tam je otvorených dvoje dverí. Za tými napravo je gangster. Prejdite tými naľavo a popri spiacej žene na balkón. Balkónom sú obe izby spojené, tak zájdite k izbe, kde sa gangster zabáva s dvoma štetkami. Vylákajte ho na balkón a máte to. No vylákať ho je náročné, väčšinou posiela za seba štetky. Môžete skúšať, ale prvý spôsob sa mi zdá podstatne ľahší.

 Návod
Komentuj
 fotka
lukas3434  12. 3. 2009 06:28
Toto nie je kopírované!!!
Napíš svoj komentár