Abbottová, Hannah:Študentka Bifľomoru v Harryho ročníku a členka Dumbledorovej Armády. Počas šiesteho ročníka sa dozvedela, že jej mamu zabili smrťožrúti. Hannah z Rokfortu odišla a už sa nevrátila. Neskôr sa vydala za Nevilla Longbottoma a stala sa novou majiteľkou Deravého Kotlíka.
Abbottová, pani:Mama Hannah Abbottovej. Na jeseň roku 1996 bola nájdená mŕtva (jej dcéra sa to dozvedela počas hodiny Herbológie).
Abercrombie, Euan:Študent Chrabromilu. Malý chlapec, ktorý v prvom ročníku veril všetkým klamstvám, ktoré o Harrym písal Denný Prorok.
Ackerly, Stewart:Študent Bystrohlavu.
Aesalon, Falco:Staroveký Grék, prvý evidovaný animágus, ktorý sa dokázal premeniť na sokola.
Agnes:Čarodejnica v nemocnici Sv. Munga. Jej celá hlava je porastená chlpmi a namiesto rozprávania po každom šteká.
Agrippa, Cornelius:Celým menom "Heinrich Cornelius Agrippa von Nettesheim". Čarodejník na kartičke z čokoládových žabiek - Ron túto kartičku nemá.
Alberic:Čarodejník na kartičke z čokoládových žabiek známy kvôli tomu, že nechtiac pri pokuse kúzlami pripraviť narodeninový koláč vyhodil do vzduchu dedinku Little Dropping v Hampshire.
Alderton, Arkie:Konštruktér metiel.
Algie:Nevillov prastrýko, ktorý ho ako malého takmer utopil, keď sa snažil nájsť v ňom aspoň nejaké čarodejnícke schopnosti. Nevillovi kúpil jeho ropuchu Gertrúdu.
Andros Nepremožiteľný:Staroveký Grék, evidovaný ako jediný človek, ktorý vedel vyčariť Patronusa veľkosti obra.
Aragog avúk, ktorého kŕmil a vychoval Hagrid, keď bol ešte len dieťa. Pred tým než zomrel bol vodcom pavúkov v Zakázanom lese.
Arcus:Vlastník Bazového prútika, vrah.
Archie:Starý pán, ktorý má rád keď "sa mu luftujú určité miesta" (Svetový pohár v metlobale).
Aubrey, Bertram:James Potter a Sirius Black boli raz pokarhaní za to, že tohto chlapca začarovali, pričom mu narástla dvakrát taká hlava ako má byť.
Avery (st.):Jeden z tých skorších smrťožrútov. Navštevoval Rokfort ešte spolu s Tomom Riddlom.
Avery (ml.):Žiak, ktorý chodil na Rokfort v čase, keď tam študovali aj James Potter alebo Severus Snape. Po páde Lorda Voldemorta unikol trestu, pretože sa obhájil tým, že konal pod kliatbou Imperius. Pre tento čin ho Voldemort po svojom návrate mučil kliatbou Cruciatus.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár