Idem v autobuse, resp. sa trepem v sadke plnej rómskych spoluobčanov v smere do neznáma ... konkrétne do dedinky menom Jasov (o ktorej som donedávna nevedela, že sa v nej dá bývať). Knižný prototyp mestského dievčaťa, ja, čo som ešte aj na stanovačku prišla v žabkách, vidíš, čo všetko kvôli tebe podstupujem ? V ušiach iPod, kde mi štyria sexoši spievajú niečo o horko-sladkom živote ... Na nohách žiarivobiele botasky ( a však čo, aj preháňať sa občas môže), ktorých osud bol touto cestou už dopredu spečatený. A v hlave prázdno; len čumím na okolité stromy, predstavujem si, že som Bella z Twilightu a niekde v lese ma odchytí očarujúci upír s neodolateľným ... autom.

To isté dievča, možno má o kilo viac či menej, ktoré tu pred rokmi písavalo blogy o jej nenaplnených snoch či duševných zraneniach zo sklamaných priateľstiev. Vpodstate je rovnaké až na ...

Netreba veľa hľadať, ak si chcete prečítať skrátenú príručku o zaručených tipoch ako nájsť životné šťastie, v prípade nevyhnutnej potreby vám to ženské časopisy s radosťou zhrnú do dvoch strán v rubrike "Ako na to ... " . Veď je to predsa jednoduché ! Úplne vám stačí schudnút do plaviek na jednotnú váhu 55 kíl, kde sa riadime heslom "čím menej, tým lepšie", zaplatíme si pár liftingov očných vrások ( začať nikdy nie je priskoro! ), prsia veľkosti C je norma, ktorú ak nedostanete do vienka, treba si ju zadovážiť na korejkoľvek chirurgickej klinike,sezónne zľavy na umelú krásu budú vždy samozrejmosťou. Potom to je už len skvelá kariéra s hviezdnym platom, ak dnes totiž nechodíte s Guess kabelkou v ruke, nie ste nič. Zohnať si ideálneho chlapa, zariadiť si byt podľa jing-jang, kúpiť si psa poprípade mačku, v tridsiatke si zadovážiť dieťa ( je jedno, akým spôsobom, hlavne si nezničiť postavu) a malo by to byť v kapse.

Tak mi teda vysvetlite, ako je možné, že keď mám na sebe oranžové pyžamo s obrázkom, xicht samú vyrážku a vlasy zhužvané do drdola naposledy noseného Hunmi v siedmom storočí, pozrie mi do očí a povie " si krásna". Keď mám namiesto 500eurovej kabelky v ruke tašku z írskeho Penneys ( áno áno, všetci sme sa smiali) za 15eur, do ktorej sa vmestí veľká deka, liter a pol Mitickej, kilo kozmetiky, kde repelent nikdy nesmie chýbať, náhradné ponožky či dokonca "terénne oblečenie" pozostávajúce z tielka a teplákov, cítim sa ako hviezda, že som to všetko uniesla. Keď nemám ideálne miery, oči príliš modré,vlasy príliš hnedé, brucho príliš veľké, nohy príliš krivé, prsia príliš ... všetky to poznáme. A on po úprimne obdivnom pohľade len tak medzi rečou utrúsi " vyzeráš úžasne, za každých okolností."

Popoluška našla svojho princa, Bella svojho Edwarda a ja svoju životnú lásku. Ujsť z reailty každý deň čo i len na moment je pre mňa viac ako splniť desať bodov zaručeného šťastia modernej ženy. Pretože pocit, keď vám srdce začne robiť gymnastickú choreografiu pri jednom pohľade, letmom bozku či esemeske "budem meškať ale uvidíme sa neboj. Ľúbim ťa" vám neopíše nikto. Neľutujem ani jednu jedinú životnú stratu zo života "predtým". Naučil si ma toľko vecí, ukázal si mi moje sny a daroval to, čo sa kúpiť nedá. Nemusíme byť spolu naveky, aby som povedala ...

Jeden deň s tebou má pre mňa väčšiu cenu ako celý život s niekým iným.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár