Nepáči sa mi to.Vôbec sa mi to nepáči.

Možno je chyba vo mne,že sa jednoducho neviem zmieriť s istými vecami,ktoré sú v živote na dennom poriadku.Zabijem sa pre to?Nenávidím,priam neznášam konce a rozlúčky.Človek počas svojho života stretne tisícky ľudí,niektorých si ani nevšimne-sú pre jeho život nepodstatní.A ten zvyšok,ktorý ho nejakým spôsobom ovplyvní.

Teraz hovorím o výnimočných ľuďoch,ktorých si vážime,hlbšie spoznávame,ľúbime,nechceme ich stratiť...a aj tak stratíme.Ako keby boli bezvýznamní.Na čo je potom to všetko.Krásne chvíle a spomienky,ktoré dopredu predurčujú istý koniec.A dôvody sú bizardné.Máme na seba málo času,začíname mať iné záujmy.Najviac sa mi páči tento:Takto to asi má byť.A kto,dopekla,o tom rozhoduje?Čo ako má byť?Ak nie ja tak kto iný...

Trend dnešného sveta:skončiť v tom najlepšom.A ak to už nie je to,čo bývalo.

Už sa nikto nepokúša vrátiť veci,dať ich znova doporiadku.Ako keby sa výnimočné veci diali každý deň,a je len otázkou času,kedy príde vhodná náhrada.Človek predsa nemôže prestať mať rád.Len sa o tom môže nechať presvedčiť vlastnou slabosťou a strachom.Strachom,že to nevyjde a že bude zraniteľným.

Budem pri tebe stáť v dobrom aj v zlom,v zdraví i v chorobe,v bohatstve i v chudobe,až kým nás smrť nerozdelí.Sľub,ktorý je tak ťažké splniť.Mnohým sa to nepodarí...a ja rozmýšľam prečo.

"Veľa sme sa hádali,už to nebolo to,čo bývalo.Len si navzájom ubližujeme lebo jeden nechce chápať toho druhého.Už nezvládam ten večne vyvíjaný tlak,tlak výčitiek mojej nedokonalosti.A zrazu som si uvedomil,že vedľa seba žijú dvaja nahnevaní a zatrpknutí ľudia,ktorí sa ľúbia,no bolesť a rezignácia prevyšuje cit,snahu zmeniť,napraviť pokazené.A...tak sme to skončili.Pretože to tak bude najlepšie."

Áno..jasné...Keď obaja po práci v snahe zabudnúť prídu do vlastného jednoizbového bytu,ktorý zíva prázdnotou.A vrátia sa spomienky..Aké krásne to bývalo,keď tu bola.Tie jej neustále výčitky,že som nevyhodil kelímok,neodpratal hrnček a že zašpiním podlahu v obývačke.Pritom som sa v duchu smial,aká je vtipná,keď sa tak nahnevane tvári.A mal som schopnosť utíšiť to všetko jediným bozkom,vtedy totiž úplne zabudla,čo mi chcela vyčítať.A ani neviem..kedy a hlavne prečo som jej výčitky začal brať vážne.Ale nie..čo bolo bolo,na návrat je už príliš neskoro.

Pričom,keď sa ona vráti z práce..pozrie von oknom s už treťou šálkou kávy tento deň.Rozmýšľa,že už nemá komu podať tú druhú šálku.Ktorú vzápätí musela aj tak odpratávať ona.On vždy zabúdal na také veci a ja som to odpratávala.S okatými výčitkami,vedela som,že to on vždy zoberie s humorom,keď dám ruky vbok a hnevám sa pre jeden nadbytočný krúžok na skle stolíka.Bavil sa,videla som mu to na očiach.Lebo vedel,že dostane príležitosť pobozkať ma.Prečo som krúžka od kávy na stole a pohodené ponožky pri posteli začala brať príliš vážne..Ale nie..čo bolo bolo,na návrat je už príliš neskoro.

Alebo...

"Veľa sme sa hádali,už to nebolo to,čo bývalo.Keď sa mi zdalo,že banálne veci ako špinavý stôl v obývačke berie príliš vážne a naše hádky sa stupňovali,vtedy som vstal a venoval jej ešte vášnivejší bozk.Sám všetko vyčistil,lebo mi to stálo za to prekvapenie v jej očiach.Lebo viem,že kým budeme spolu,všetko má význam.Lebo viem,že neodložený hrnček bude vždy predmetom našich nezmyselných hádok,no ona tu bude vždy,keď ju budem potrebovať.Keď mi bude ťažko a ja nebudem vedieť,ako ísť ďalej.Alebo budem chcieť len tak..byť ticho..a opriem sa o jej rameno s istotou,že sa nebude nič pýtať.Lebo viem,že to všetko má zmysel."

Ak si porovnám obe varianty,nemusím dlho premýšľať,aby som vedela,čo sa mi páči a čo pokladám za správne.Toto je môj svet a môj život.A nebude to tak ako má byť,ale bude to tak,ako si to ja sama vybudujem.Nič mi nestojí za to skončiť niečo,v čom vidím zmysel.A ja ti ukážem,že to zmysel má.Skús mi veriť.Lebo človek v skutočnosti prehrá,až keď sa vzdá...

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
tenpatic  3. 2. 2008 16:06
Realita treba sa na nu pozerať
 fotka
pukynka_15  3. 2. 2008 16:28
zaujiimave.:
 fotka
galinka  3. 2. 2008 16:38
Hmmm... Je to na zamyslenie sa... len škoda že na to väčšinou ľudia pozerajú tým prvým spôsobom...

Keď ide o iných v mojom okolí, nikdy mi nie je jasné čo proti sebe majú, prečo sa hádajú keď si predtým tak dobre rozumeli... A pokiaľ ide o mňa, keď sa aj pohádam, nechám tomu nejaký čas na vychladnutie, ale zatiaľ vždy som priateľstvo udržala...



A myslím že sa mi vcelku darí (našťastie) ostávať v kontakte s väčšinou ľudí, pri ktorých mi veľa dalo už len to že som ich spoznala
 fotka
aenema  3. 2. 2008 16:39
:' ...

Nikto a nic! nam nemoze urcovat co ako "asi ma byt"...

Mam toho takisto dost... :'
 fotka
nataalka  3. 2. 2008 17:02
no vážne na zamyslenie.....pekne si to napísala
 fotka
janulka3112  4. 2. 2008 19:57
V tomto blogu si použila niekoľko viet, ktoré ma prinútili zamyslieť sa... prečo sa dvaja vtedy ešte zamilovaní ľudia teraz tak nenávidia? Strata záujmu o toho druhého? Alebo sa človek natoľko zapozeral do seba, že nie je ochotný vidieť aj srdce toho druhého?... ľudia sú takí... jeden deň sa milujú, druhý deň sa nenávidia... ale to prázdno, čo potom ostane v ich srdci nezahojí ani čas...



... áno, tá posledná varianta sa aj mne páčila... aj keď občas vidíme na druhom chyby, mali by sme sa zároveň pozrieť aj na tie dobré...
 fotka
skakalka  7. 2. 2008 20:48
myslim ze ludia vravia "asi to tak ma byt" jasnee kvoli slabosti atd.. aj pre to aby si to zjednodusili.. ja tiez verim ze vsetko je tak ako to ma byt.. a verim tomu pretoze.. mi to uz par krat vyslo.. par krat nieco co sa posralo.. a uz sa neopravilo alebo som neopravila ja.. tak to proste pominulo a prislo nieco este lepsie..



som na hrane.. ci by (asi) egoista.. a zit uzivat si.. "striedat" ludi.. viem ze to nieje spravne ale tak som doteraz zila.. az kym neprisla jedna holka.. pri ktorej mi naozaj stale vadi ze to je tak ako to je.. stale nevieem nabrat odvahu to zmenit.. a marne si nahovaram ze sa to spravi..mozno si s toho straho raz dohonca poviem ze to tak "malo byt".. a mozno to tak aj byt ma.. aj ked je to strasne hlupe.. a svojich zivotoch rozhodujeme my.. ale len do urcitej miery.. nieco ma na svedomi zakon schvalnosti.. a ostatny ludia.. svet je proste ovladany niecim vacsim ako som ja.. a moj zivot do sveta len zapada.
 fotka
black_soul  16. 2. 2008 20:20
ta posledna veta bola naj...

nice blog
Napíš svoj komentár