K tomuto článku ma inšpiroval iný článok. Nezapamätala som si jeho nadpis a ani autora. Bolo to včera a moja skleróza útočí na plné obrátky. Takže k veci.

Ešte upozorňujem aby ste si nemysleli že som ho skopírovala alebo tak je o úplne inom ako ten článok len jedna veta ma inšpirovala.

Prečo ja? ? ?

Toto je otázka ktorú si kladie mnoho ľudí. Väčšinou pri neúspechu v kariére alebo v škole, pri nejakej nešťastnej udalosti teda ak vážne ochorel alebo ak sa niečo zlé stalo jeho blízkym. Môžu byť nato aj iné dôvody.

Niekedy sú to samé maličkosti ale človek si to v tej chvíli neuvedomuje. Aj pri rozchode alebo len ak nevyjde malá časť z naplánovanej veci. Myslíte si že takúto smolu môžete mať len vy ale je to tak? !

Mnohým ľuďom sa stanú naozaj strašné veci a keď si túto otázku položia oni, podľa mňa má vecí význam ako keď si to povieme vtedy ak sme nestihli bus. Neuvedomujeme si, že iný ľudia majú oveľa horší život ako my.

Niektorý ľudia veria že každá vec má svoj význam. Teda ako každým našim rozhodnutím spúšťame kolobeh udalostí. Chcete príklad OK dám vám ho. Zoberú vás na dve stredné školy a vy sa neviete rozhodnúť. Vaša najlepšia kamošky/kamoš vás prehovára aby ste išli s ním. Dáte na jeho/jej radu a idete na školu s dotyčným. Ale čo ak by ste sa rozhodli inak? Možno by ste na tej druhej škole stretol svojho partnera na celý život, možno by ste sa tam zoznámil s partiu ktorá nieje najlepšia a začalo by vám prešíbávať a začali by ste drogovať alebo sa rezať. Stal by sa z vás trápny nevychovaný vandal. Ale keďže ste na inej škole nič také vám nehorzía ste tam šťastní. To je kolobeh udalostí.

Iný majú názor taký že všetko čo sa stane je len náhoda a až tak na tom nezáleží. Teda ak nestihneme bus tak no pôjdeme druhým ale čo no je koniec nič iné sa nedeje a je to akoby sme ho stihli. Možno aj ja práve teraz spúšťam kolobeh udalostí možno nie. ja osobne sa pridávam k tomu druhému názoru že kolobehy niesú. je to každého vec ja názor nikomu neberem. Ale to som trochu odbočila.

Myslím že skoro každý si položí raz za život otázku "Prečo ja? "
No pre to ty lebo... lebo... lebo možno ak by sa to nestalo tebe stane sa to niekomu inému a ten z toho môže mať nejaké následky to je zase ale kolobeh. Čo sa stane sa neodstane a niekedy nie všetko vychádza tak ako by malo alebo tak ako by sme chceli.

Takže otázka prečo ja je dosť nezmyselná. Možno nieje no rozmýšľam nad tým prečo je to tak. Ja keď si položím otázku prečo ja tak si vždy myslím že sa mi dejú tie najhoršie veci. No tak to nieje. Uvedomila som si to až teraz a vždy keď budem mať chuť na takúto otázku no vysloviť ju tak si pomyslím na veci čo sa dejú bežne vo svete a sú oveľa horšie. Aj keď sa mi niečo nevydarí vždy budem mať aspoň trochu nádeje.

K tomu aby som si toto uvedomila mi pomohol neznámy autor článku o rodičoch ktorý čakajú vytúžene na dieťatko. Tam si žena položila túto otázku a vtedy som sa prebrala.

Myslím že aj toto je taká maličká súčiastka pre môj lepší život a možno aj pre život iných ľudí teda vás ktorý toto čítajú.
Majte sa a diki že ste takú vecičku prečítali do konca

 Úvaha
Komentuj
 fotka
lovemylife  13. 4. 2009 14:31
Chicalavativa napisala ten článok a veľký obdiv jej za t
 fotka
matwejo  13. 4. 2009 22:26
zaujímavé myšlienky, ja osobne som zástancom teórie chaosu, takže aj keď sa zdá, že nemáme význam, my ho máme, aby sme niečo ovplyvnili, čo zas ovplyvní iné atď (aj motýlik môže ovplyvniť celé more - Butterfly Effect, ) a treba si pripomenúť, že vždy môže byť aj horšie, každopádne pekný blog
 fotka
chicalavativa  15. 4. 2009 19:07
juuj..ja som ani nevedela, ze si sa mnou inspirovala heh juuj..je to ale mile
Napíš svoj komentár