US Power Metal

Čo vznikne, ak spojíte do jednej kapely fenomenálneho bubeníka, úžasného speváka, nehorázne nedoceneného gitaristu a svetovo rešpektovaného basáka? Núka sa logická odpoveď - zoskupenie, ktoré skrátka musí stvoriť niečo mimoriadne. Ja som však voči superskupinám relatívne skeptický. Stačí si spomenúť na Tolkkiho prúser SYMFONIA, takmer nikým (vrátane mňa) nepochopených KHANATE alebo niekdajšie mlátenie prázdnej slamy v CAVELERA CONSPIRACY.
Avšak to, čo sa mi dostalo do uší na albume Ometrá, nepredčilo moje očakávania, ono ich priam rozdrvilo na prášok. Vynikajúci power metal, s výrazným zastúpením progu - nič iné nemohlo z hláv Mika Portnoya a Russella Allena vzísť. Rozmanitosť skladieb vyráža dych, slabú vec alebo vatu na albume skrátka nenájdete. Priamočiare vypaľovačky sa striedajú s progresívnymi kusmi, ale nebojte sa, žiadne polyrytmy á la Dream Theater nečakajte. Len vám skrátka občas nevyjde doba na klopnutie si nohou či zatočenie palicou A sem-tam vykukne aj balada. ALE! Balady sú u väčšiny kapiel kameňom úrazu, ktoré sa na nahrávke vyskytnú skrátka preto, lebo "nejaká pomalá vec predsa musí byť". Avšak tu sa na nič také nehrá. Ako All On The Line, tak aj Angel Sky sú nádherné precítené skvosty s výbornými textami. Prvá menovaná je dokonca môj favorit číslo jeden.
Kapitolou samou osebe je Russell Allen. Ten chlap si musí na raňajky dávať žiletky a do kávy si sype drvené sklo, inak si jeho vokálny prejav vysvetliť neviem. Miestami hraničí až s revom, ale v každej polohe, nízkej aj extrémne vysokej si udržiava silu, pevnosť a drive.
Omertá má prvotriedny zvuk, originálne nápady, správny pomer melódií a agresívnych riffov a Pána Speváka. To je myslím, dosť dobrý dôvod na to, aby ste Adrenaline Mob dali šancu. Nesklamú vás a vy sa budete skvele baviť.

9/10

 Blog
Komentuj
 fotka
ink  8. 5. 2012 03:15
Recenzia je subjektívny názor recenzenta, takže nebudem hodnotiť Tvoje hodnotenie.

Podľa mňa je celý Adrenaline Mob jeden veľký žart, inak si neviem vysvetliť, ako inak skvelý hudobníci dokázali zlepiť taký hnoj a prezentovať to ako album.

Going psychosane,

motherfucking psychosane!

Toto vážne hrajú v kapele chlapa, ktorý napísal text polovice DT skladieb?
 fotka
lovegravedigger  15. 5. 2012 00:16
Pokiaľ viem, tak Portnoy sa vyjadril v tom zmysle, že si chce oddýchnuť od polyrytmov a skrátka si užívať jednoduchú hudbu. Ohľadom textov, podľa mňa by mali aspoň ako-tak korešpondovať s hudbou (a Psychosane podľa mňa až taký zlý text zas nemá ) Ale ako správne píšeš, je to len subjektívny názor.
Napíš svoj komentár