Dnes chcem rozprávať o našom najlepšom priateľovi. O tvorovi, ktorému stačí málo, ale dáva za to veľa. O mlčanlivom spoločníkovi, ktorý vie očami povedať viac, ako ktokoľvek iný. Poďme sa baviť o psovi. Najlepšom priateľovi človeka.

Je to naozaj tak?

Je pes naozaj taký verný, ako sa hovorí?

Áno. Pes, nás nikdy nesklame, neohovára, neublíži, nepodrazí, neklame nám, nesmeje sa nám. Pes je stále tu a pripravený nám hneď dať najavo, ako nás má rád. Stačí, že vidí, ako plačete, príde začne vás oblizovať. To, je jeho prejav lásky a náklonnosti. A čo za to chce? Málo... Stačí mu trochu pozornosti a pohladenie. Na psa keď sa nahneváte, o chvíľku je už späť s vrtiacim chvostom, akoby sa nič nestalo. Očami sa na vás usmeje a votrie vám hlavu do ruky, ako prosbu o pohladenie. Pes nám nedokáže poďakovať, ale urobí to po svojom. Slová vďaky od neho počuť nebudeme, ale tým, aký je nám verný, sa nám odvďačí vždy.

No ako sa my, ľudia chováme k týmto tvorom?

Ako s nimi zaobchádzame?

Nevážime si ich a zabúdame na to, že aj psi majú dušu a cítia. Cítia bolesť, aj keď nedokážu kričať, cítia zlobu, aj keď vám to nemôžu vyčítať a sú smutný, aj keď neplačú. Všetko sa ich dotýka tak, ako aj nás. Naši štvornohý priatelia, majú taktiež dušu, na ktorú my často zabúdame. Chováme sa k nim ako ku obyčajnej hávedi a výsledkom toho sú týrané psi v útulkoch, ktorí majú taký strach v očiach, až sa tomu nedá veriť. Vždy ostanú poznačení tým, ako sa s nimi zaobchádzalo. Pretože na každom psovi je vidieť, kde žije a hlavne ako sa s ním zaobchádza. Prečo ľudia pociťujú potrebu ubližovať týmto tvorom, ktorí za nič nemôžu? Nechápem, veď sú to stvorenia tak krásne a milé... My s našim psom strávime len časť života, ale on s nami ten svoj celý, tak sa pokúsme, aby ho prežil čo najlepšie!

 Blog
Komentuj
 fotka
akuska  14. 3. 2009 05:11
Neviem to prečítať. čo tak zvoliť aspoň biele písmo ?

A áno niektorí ľudia sú chorí. Pre môj mozog ostáva všeobecne nepochopené ako môže niekto týrať zvieratá. Alebo vlastník nezodpovedne pristupovať k živému tvoru.
 fotka
elwinko  14. 3. 2009 07:37
Krásny blog!!!
 fotka
azizi  14. 3. 2009 11:34
Myslim si, ze ludia, ktori tyraju domace zvierata to v hlave nemaju celkom v poriadku...nedokazem najst ine vysvetlenie.
 fotka
romanka5  15. 3. 2009 09:28
Nie je pravda co tam pises.Pes a ani ine zviera nezabuda.To ze pride a vrti chvostom neznamena,ze zabudol.Netreba im malo-len my ludia si myslime,ze za par pohladeni sme si ich ziskali.Pes nas nerobi stastnymi preto, aby sme mu to vratili ale preto, ze je rozumny a citlivy - nie ako my ludia. Je ubohe a hnusne ked niekto dokaze siahnut na zviera so zlym umyslom, lebo zvierata su tie posledne, ktore si to zasluzia.
 fotka
frxxx  19. 4. 2009 17:22
urcite je rad ze is o nom takto pekne napisala
 fotka
waiqiki  6. 8. 2009 21:49
krasne a je to pravda... plati to aj o inych zvieratach
Napíš svoj komentár