Dazd.

Mokro. Vona.

Skusali ste to niekedy? Vybehnut do tepleho letneho dazda, iba v minime oblecenia, bosi, do vonavej travy... padnut na kolena pred svetom.

A potom, potom si iba lahnut na chrbat, zavriet oci, a nechat si slnkom, ktore cakas ze kazdu chvilu zajde, rozhrievat polonahe telo, a kvapky dazda bicovat usmiatu tvar so zatvorenymi ocami... a citit, citit seba, citit prirodu, citit sa nesputane, citit sa, ze aspon raz mozes vsetko a nemusis nic, citit sa nedotknuto a nedotknutelno, citit sa slobodne, takisto ako kazda jedna kvapka, ktora ukonci svoju nebesku put na tvojej tvari...

Citit sa byt niecim viac, pretoze zrazu mas pocit, ze ked tu takto lezis na prehriatej zemi, nikto, nikto na svete ti nemoze nic, pretoze ty si viac, ty vies viac, si krajsi, si najkrajsi na svete, si slobodny, ako tie teple letne kvapky pravidelne dopadajuce na tvoju usmiatu tvar a stekajuce do dole utrob rozpalenej zeme...A ty mas pocit, ze mas v tej chvili seba, mas VSETKO, co si kedy potreboval, vsetko, a nic zaroven, ale netrapi ta to, vsetko, co v tej chvili chces, mas, a si... si stastny...

Myslim, ze puhym pozorovanim letnej prehanky spoza okna prichadzas o vela... o velku paletu pocitov, o vonu prirody, o nejaku vyssiu chvilu, chvilu o sebe pre seba...

Teraz nikoho nezeniem ist sa polonaheho valat do travy v najvacsej burke... Ale skuste to.. raz sa tak zvalit pocas tepleho letneho dazda. Iba vy a teple kvapky na vasom tele. Nechat sa uniest.

Ked nie, skuste sa niekedy iba tak pocas dazda postavit ku oknu. Sledujte tie kvapky, vezmite si niekoho ku sebe, drzte ho za ruku, a sledujte ich.. ich, mesto, ludi.. Chvila plna ticha a vzajomnej blizkosti... Obaja viete vsetko a zaroven nic... Intimita. Porozumenie.

Nikto ma nepresvedci o tom, ze dazd nie je nieco magicke, nieco vacsie. Nebudem viac o tom pisat, skus to... Proste to skus... Skus sa nechat na chvilu ovladnut padajucimi kvapkami tepleho letneho dazda.

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
janik91  30. 8. 2007 21:48
juch juch
 fotka
digitalko  30. 8. 2007 21:55
Po daždi lezú dážďovky,

do dažďa lojlovky.
 fotka
frutie  30. 8. 2007 22:01
mne sa to nahodou velmi paci... je to uplne krasne
 fotka
boba42  30. 8. 2007 23:20
aj mne sa to paci a tiez som vyskusala sa poprechadzat po dazdi kde ti kvapky padaju na telo a pomali ti stekaju po nom..citis ich blízkost ako kazdu jednu ktorá na teba spadne...tu vonu ako keby tými kvapkami dažda chcel niekto očistit tento svet..ako dopadnu na zem s cinknutím....srdce sa ti az rozbúcha pri tomto vzrusení, lebo si tam von, v tom diani a citiš to všade vokol seba......



jo je to krasa
 fotka
skakalka  31. 8. 2007 11:09
uaa uzastny blog.. milujem tanec v dazdi.. milujem burky s tepla.. milujem len tak behat bosaa a radovat sa s toho ze som len tak biedne oblecena aa neni mi zima.. a ten dazd je len osviezujuci..





aaa tu sa mozme zamysliet.. naco nam su materialne veci ked sa vieme radovat z tohoto?..

to boli casy ked ludia nemali co robit a neboli tak uponahlani.. a tesili sa s tohoto..



teraz sa s tolkej dokonalosti tesia iba deti.. ktoree niesu zatial priviazane k staadu ludi.. ludi nebezpecnych.. materialnych.. rychlych..



a ano.. vzdy citim ze som nieco viac.. ze je mi v tej chvily vsetko ukradnute.. teraz mi je proste dobre.. aaa nezaujima ma ze mi zajtra bude zle.. zijem TERAZ..a uzivam.. alebo skor prezivam citim a mne sa to dokonca staava ked si zapaalim cigaretu .. niezeby som fajcila (co mi nikdo neveri ze nefajcim) ale proste ten pocit.. ze som tu preto aby som robila toto.. ze mije teraz dobre.. a ostatne je uplne nepodstatne..
 fotka
sayre  21. 9. 2007 20:06
ach boze, dazd, milujem dazd... teplucky letny dazd v ktorom sa da behat,lezat, plavat... studeny depresivny dazd trvajuci tri dni ktory mi vzdy prinesie psycho stavy.. dazd pred atelierom, kde s kamoskou pri fontane skankujeme a ludja po nas pozeraju ako po debiloch.. milujem, ked idem mokra domov a kvapka zo mna...milujem dazd v noci...ked sedim na balkone a len sledujem, ako prsi, ako dazd prsi okolo poulicnych lamp, ktore ho osvetluju, ako pada na mokru cestu...suhlasim, segra, dazd je naozaj njeco magicke
 fotka
ardonaiel  5. 5. 2010 10:57
áno, dážď =o) aj včera klopytal ...na parapetnú dosku, šumel v listoch, ukludňujúce a čarovné k tomu štebot vtákov a vôňa.
Napíš svoj komentár