Slovensko hrá svoju celkovo jedenástu kvalifikáciu, šiestu na ME. Samozrejme, svetový šampionát je prestížnejšia záležitosť, ale o tom európskom sa hovorí, že je to najťažší turnaj na svete. No to budeme riešiť až o necelé dva roky, pre nás je dôležité, aby sme na ňom konečne boli. A po dvoch fantastických výsledkoch z minulého týždňa sa žiada dodať, že ak nepostúpime ani do Francúzska, tak potom už asi nikde.

Tri zápasy, tri víťazstvá, deväť bodov.Možno si to každý naplno neuvedomuje, ale my sme doma porazili toho úplne najlepšieho v Európe a najnovšie sme vyhrali aj na pôde tímu zo štvrtého koša, čo je pre nás tretí najvážnejší súper v skupine. Máme pred nimi osembodový náskok, odvetný zápas doma, no a kým nás čakajú dvakrát Luxemburčania, tak ich Španieli. Ak by sa nejakým spôsobom na konci kvalifikácie Bielorusi pred nami ocitli, tak to by bol väčší futbalový zázrak ako Slovensko – Španielsko 2:1.

Do Francúzska postupujú prví dvaja zo skupiny, priamo ide aj najlepší z tretích miest a zvyšné mužstvá zo skupín smerujú do baráže. Najbližšie cestujeme do Macedónska, čo bude podobný zápas ako v Bielorusku. Ak vyhráme, Macedónci sú z postupovej hry von.
V kvalifikácii zrejme ešte niekde zakopneme, ale ak budú hrať naši chlapci takto aj naďalej, potom niet tej moci, ktorá by im zamedzila v postupe do Francúzska.

 Úvaha
Komentuj
Napíš svoj komentár