Celý problém učenia a neučenia je iba vnútorný pocit v hlave o relatívnosti času. Teda ak máš pocit, že času je dosť vzhľadom na pomer látky, a teda že ak aj začneš neskôr tak stíhaš, tak je to v pohode. Ak dôjdeš do štádia že nestíhaš, tak potom preberieš veľa a vieš sa sústrediť ale zase nestíhaš ..
Takže treba vymyslieť ako mozog presvedčiť o tom, že naozaj je potrebné a dôležité sa učiť v predstihu a dokázať mu, že to je naozaj prioritne dôležité, aby si mala tento pocit skôr a potom stíhala adekvátne k času ktorý máš k dispozícii.
(správa poslaná inej osobe, preto priame oslovenie)

Ako by bolo teda možné niečoho takéhoto dosiahnuť? Je to chyba mozgu? Alebo vlastného sústredenia?
Niekde som čítal, že vlastne prokrastinácia nie je problém v zadelení času, ale zlé plánovanie myšlienok.
Ak ja mám týždeň dozadu pocit, že táto látka sa dá stihnúť aj za 3 dni lebo veď ja preberiem 200 strán za deň, potom ďalších 200 a posledný deň ich zopakujem s tým, že všetko perfektne viem, a nakoniec v tých troch dňoch zistím, že som rád že preberiem dokopy 200 bez opakovania, asi ťažko stihnem.

Takže ako je možné zlepšiť tento skutočne veleproblém študentov a rôznych iných ľudí.
Návrhy sem!

 Blog
Komentuj
 fotka
bizbilio  18. 11. 2011 22:17


tusim si opisoval moj dnesny problem...8)

ale riesenie nan neviem.
 fotka
zemina  21. 11. 2011 12:13
Neviem ako sa mi to podarilo, ale uspesne som preprogramovala svoj mozog tak, ze sa boji nestihania, tak radsej sa vsetko uci dlho dlho dopredu. Takze ked sa treba ucit, naladim sa na vlnu toho uciva tak dokonalo, ze v tom momente je to ta najdolezitejsia vec na svete (a hlavne ze ma to strasne bavi). A ked ma nieco bavi, mozem to robit neustale, bez hrozby prokrastinacie.
 fotka
antifunebracka  15. 1. 2012 16:47
moj styl je podelit si velky celok na malicke omrvinky prerusovane odmenami. mas sa naucit 200 stran textu? po kazdych 4 stranach si zadrt nejaku mini flashovu in-browserovu hru. tak budes mat motivaciu splnit kratku ulohu (naucit sa 4 strany) zvyraznenu odmenou (hra). a to uz len cyklicky opakujes. abo daco analogicke
Napíš svoj komentár