Práve dnes som sa dostal k článku o počítači, ktorý analyzoval bibliu a zisťoval na základe štýlu písma, vyjadrovania a tak podobne, koľko autorov sa podieľalo na písaní. A zistili sa pomerne zaujímavé veci aj o počte autorov a napr. aj o ich pôvode. Teda či to boli kňazi, alebo nekňazi.

Taká obyčajná počítačová analýza, zhodnotí si algorytmy a vypľuje výsledok.
Celý život analyzujeme svoje okolie, seba.. život..

Sám by ma zaujímalo, čo by mne vyhodil takýto počítač, ak by som mu uviedol informácie o sebe. Ale šlo by nielen o moje podané informácie, skúmal by tón môjho hlasu, moje písmo, moju rodinu, môj okruh priateľov a vzťahy s nimi, skrátka, každú časť mňa.

Čo by asi tak vypľul? Sám sa zamýšlam v poslednom čase, nad okolnosťami v ktorých žijem a aký som, a mám pocit, že sa čím ďalej viac dostávam k istým pravdepodobnostiam života, svojho.

Zrazu tá činnosť, ktorú som doteraz vytváral, priatelia ktorých som si získaval. Vidím tie algoritmy, zrazu sa o sebe dozvedám oveľa viac.

Je to vôbec dobré? Sa takto dôkladne poznať? Dal by sa niekto z vás otestovať takýmto superpočítačom? Ja určite áno, pretože by si niekto mohol pomyslieť, že to radšej vedieť nechce.
Ale bolo by zaujímavé dokázať vidieť smerovanie svojho života.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár