Ku internetu som sa dostal pred pár rokmi, ani neviem kedy to už bolo, pomerne dosť dávno a prestávam to vnímať...

Začalo to ešte klasickým starých škrípavo sa pripájajúcim modemom ktorého zvuk tak mal každý rád, internet to bol neuveriteľne pomalý, pomalší než wifi v Hornej Dolnej v dnešnej dobe, a dostať sa na nejakú stránku bol naozaj problém, a čím rýchlejší net sa dal zohnať tým nadšenie stúpalo..

Internet sa stal miestom poznávania ľudí, a zdrojom informácii (a porna), každopádne by som ale povedal že internetová komunita sa vyvinula tiež, radikálne..

Začalo to masovou možnosťou pripojenia sa na internet cez rôzne typy pripojenia, a dnes sa dá povedať že väčšina ľudí pripojených si môže dovoliť neobmedzený objem dát a tým pádom aj možnosť byť stále na internete..
Znamená to ale že, na net prenikne ktokoľvek, vidno to na diskusiách v rôznych fórach ktoré si môžem spätne porovnať a naozaj sa dá vidieť kto sa na ten internet vedel dostať a z toho aj regionálne a iné názory.

Dá sa povedať že sa ako keby rozšírila variabilita názorov.. ale skôr to vnímam že to ide do hovna. Mám pocit že sa to separuje presne tak ako televízia a všetko ostatné..

Televíziu som prestal sledovať keďže program väčšiny televíznych staníc ma prestal oslovovať a nechcelo sa mi ním zabíjať čas, pozorovať všetky reklamy a dôvody prečo som ja shit a možnosti vidieť čo je dnes fakt "cool".

Mám ale v poslednom čase že aj internet ide do sračiek komercie a spamu, to čo bolo kedysi istým spôsobom v plienkách, a nebolo to komerčne až tak zaujímavé keďže rýchlosť internetových pripojení a celková využiteľnosť služieb nebola dostatočne atraktívna pre masové internetové kampane.. táto doba je už definitívne za nami ..

Áno, bannery boli vždy... A google spravil ďalší krok vpred jeho google ads. Ďalším krokom sú ale videá ktoré je už v drvivej väčšine prípadov nemožné sledovať bez nejakej reklamnej lišty ktorú treba minimálne odkliknúť (ešte google), horší prípad je jednoducho strčená reklama ktorá sa sama prehrá pred sledovaním konkrétneho videa.. Youtube je od tohoto ešte pomerne ochránený, na druhej strane sa začína sýtiť množstvom falošných odkazov..

Stále je tu ešte ale možnosť ... sa jednoducho odpojiť, dištancovať.. ťažko povedať do akej miery, ale dá sa .. tak isto ako sa dá vypnúť televízia..

Snáď budeme mať vždy možnosť sa odpojiť od čoho chceme ..

 Blog
Komentuj
 fotka
tomas  27. 4. 2010 14:41
poznám, jednu reklamu na začiatku videa ešte prežijem, aj keď mala by sa dať pretáčať, nie blokovať proti pretočeniu, ono mne až tak tá jedna reklama nevadí, horšie je, že ak si človek chce pozrieť správy napr. na tv nova, tam sa to nedá, každé 2-3 minútové video má pred sebou 30 sekundovú reklamu, a väčšinou tú istú.



a pozerať 30 sekúnd tú istú reklamu kvôli 2 minútovému videu a potom zase tú istú 30 sekundovú reklamu, to je už na mňa fakt veľa...



kukávam na Nova.cz seriál Comeback, prežijem to, že je tam reklama na začiatku, ale čo ma štve je reklama v strede videa, tá istá a po nej ešte jedna...



najviac ma minule vytočilo, pozrel som 30 sekúnd reklamu, pozrel som polku epizódy, potom šla znova tá istá 30 sekundová reklama, potom druhá reklama a potom to padlo... a nič musel som refreshnúť stránku a pustiť to znova a znova tá istá 30 sekundová reklama, ktorá sa nedá pretočiť, potom začala epizóda, pretočil som to do polovice, zase išla tá istá 30 sekundová reklama + ešte druhá (v strede boli dve reklamy, tá zo začiatku a tá druhá) a potom to zase padlo.... a tak som stratil nervy...



nevadí mi reklama, ale vadí mi ak je tam tá istá reklama pred každým videom a nedá sa pretočiť...
Napíš svoj komentár