Na začiatok jedna otázka.
Čo sa oslavuje na Vianoce? To všetci predsa vieme. Pradsa narodenie nášho Pána, alebo ako natvať túto, pre niekoho veľkú udalosť.

Druhá otázka.
Koľkí z Vás sú veriaci? Priznám sa, ja veľmi nie. (Lepšie povedané, ešte otázku ohľadom viery nemám vyjasnenú, ale ASI verím v osud, šťastie, alebo náhodu.)
Narážam na "veriacich", ktorí chodia do kostola, aby mohli mať birmovku, poprípade konfirmáciu, za účelom zisku. (Poznám pár takých ľudí, a akosi sa s týmto ich "názorom" neviem stotožniť).
(Nemám na mysli ľudí, ktorí skutočne veria).

Nechápem, prečo chodím na Vianoce do kostola, keď sa tam počas celého roka ani nepriblížim. (Moja babka to považuje za povinnosť aspoň na Vianoce, kedže ich oslavujem).

Hmmm. Načo ich teda niektorí oslavujú, keď neveria?
Prečo?
Lebo takmer celá spoločnosť je založená na materializme. A tí, čo nie sú veriaci, väčšinou oslavujú vianoce kvôli materiálnym hodnotám a komercii. Poväčšine. Nie všetci.
__________________________________________________

Materializmus, materializmus, materializmus.
Vždy zhŕňame čo najviac, hoci si to nepriznávame. Uvedomila som si to, že aj ja som zasr*tý materialista. Odvtedy, odkedy má môj otec novú firmu. Je to asi jedna z ľudských vlastností. Materialistom si ty, ty aj ty. Máme veľa vecí, ktoré sú nepotrebné, no náš život si nevieme bez nich predstaviť. Veď koľko ľudí je na svete takých, ktorí nepotrebujú žiaden majetok a dokážu vyžiť z jednej misky ryže denne. Pár.
Zhŕňame všetko, čo je moderné a komerčné. Inak sa stávame terčom posmechu. Posmechu ešte väčších materialistov a komerčných looserov ako sme my.
Ach áno, aj ja som sa dnes bola pozrieť v obchode na povianočné zľavy.

Materializmus a komercia. Materializmus. Komercia.
Fuj, Je mi z toho na grc.

Aj tak sa materializmu nevyhnem. Komercii možno áno. (Komerčná nebudem, nebudem a nebudem! Muhaha)

(Nechcem týmto blogom nikoho uraziť, len narážam na určitých ľudí v mojom okolí. That´s it).

 Úvaha
Komentuj
Napíš svoj komentár