Problémy? ? Kto ich dnes nemá? ? Niektoré sa objavia len tak znenazdania iné si robíme sami.. Vždy to tak bolo a aj bude... nič nové na tom nie je... Ja sa v tomto blogu chcem zamerať práve na problémy, ktoré si vytvárame sami..

Všetko spočíva v tom, že ľudia k sebe nie sú úprimný už od začiatku. Vytvárame medzi sebou problémy, ktoré by sme vôbec nemuseli riešiť, keby sme už hneď na začiatku povedali to čo si myslíme. A hlavne to čo nás trápi.. V poslednej dobe som na to dosť zabúdala.. alebo skôr nikdy ma nenapadlo, že to, čo niekto urobil mohol mať na to aj iný dôvod než ten, čo som si myslela..

Pokiaľ ste to takto nepochopili ponúkam vám na to menší príklad. Použijem v ňom dve dievčatá Petru a Maju.

Piatok večer: Petra a Maja sú najlepšie kamarátky. Petra má priateľa a Maja nie... Maja si myslí, že pôjdu spolu s Petru večer vonku, ibaže to Petre nepovedala a Petra si už medzi tým urobila program so svojim priateľom. Keď to Maja zistí je smutná, že Petra s ňou nejde, a rozčuľuje ju to, že Petra bola celý týždeň so svojim priateľom. Petra nechápe prečo sa Maja hnevá.

Lenže prečo aj nie Petra predsa nevidí Maji do hlavy..čo sa jej tam odohráva. A Maja by jej mala otvorene povedať to čo ju trápi, veď sú predsa najlepšie priateľky..

Všetko je to o tom, že nikto nevidí tomu druhému do hlavy. Ten druhý, predsa nemôže vedieť, čo sa Vám v nej práve odohráva. Pokiaľ mu to nepoviete.

Táto teória sa mi potvrdila hlavne pri dievčatách, ženách a aj v mojom prípade.

Veľakrát sa mi stalo, že som bola s priateľom vonku zrazu sa niečo medzi nami stalo a aj som sa na neho nahnevala (bohužiaľ presnejší príklad vám nemôžem poskytnúť, pretože si na to nepamätám a on nechápal prečo sa na neho hnevám.. urobila som dosť veľkú blbosť.. takú istú ako Maja v mojom príbehu.. chudák môj priateľ .. pozeral na mňa a nechápal prečo sa na neho hnevám... Tvárila som sa tak akoby to bolo také jasné, že to jednoducho musí vedieť.. ibaže už hádam každí pochopil, že ženy a muži rozmýšľajú inak.. Ja som na to v tej chvíli úplne zabudla..

My ženy sa veľakrát tvárime tak, akoby to, prečo sa hneváme bolo neskutočne jasné.. a nechápeme ako to, že tí druhý to nechápu.. No bude to asi tým, že tí druhí nám nevidia do hlavy..

Všetko je to o komunikácii medzi ľuďmi … keď nie je komunikácia sú problémy.. Ľudia sa nemôžu chápať pokiaľ si určité veci nevyjasnia...

Lenže tu sa zas dostávame k tomu, že niektorý ľudia buď nevedia správne povedať to čo ich trápi, alebo to jednoducho nepovedia kvôli tomu lebo nevedia ako, alebo kvôli iných veciam.. Stále sa nájde niečo prečo ľudia sú ticho a nechávajú si niektoré dôležité veci pre seba.. a potom sa čudujú prečo to tak na konci dopadne zle.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
estrella  19. 9. 2009 19:01
nice, nice.. pravda
 fotka
lukeeusk  1. 10. 2009 22:53
juuj leby tak môžeme vydieť do tých našich hláv.. to by bola paráda.. ozaj žiadne problémy, alebo možno by aj tak boli.. prečítali by sme, čo si o nás dakto myslí.. takže tá komunikácia je akýsi nástroj na čítanie tuším... a zdôveriť sa niekomu nechceme aj prto že mu neveríme alebo si znás urobí prču... nuž ozaj je toho vela...

( ja som ten čo skôr neverí)
 fotka
lachance  2. 10. 2009 16:57
@lukeeusk no to teda hej je veľa tých dôvodov.. tak preto sa potom ani nemusíme čudovať prečo to jednoducho nefunguje.. kedysi to podľa mňa bolo jednoduché no .. dnes už nie... ja ani neviem či som a lebo niečom dôverčivá ..ja som skôr ukecaná vždy poviem to čo si myslím aj keď je to zlé a týka sa to mňa... čiže sama si robím problémy..
Napíš svoj komentár