Prečo?? Bohužiaľ nepoznám na túto otázku odpoveď. Koľkokrát ste mali pri hádke s nejakou osobou ten neuveriteľný pocit, že máte pravdu.?? Ja mnohokrát. No nie vždy som ju mala. Je blbé priznať si, že ste sa mýlili. Poznám to z vlastnej skúsenosti. No myslím že lepšie je povedať, „ prepáč, mal/a si pravdu.“ Takto je to jednoduché, no v praxi je to nemožné. Vtedy najviac trpí tá naša pýcha, ego.. a boh vie čo ešte. Pri potvrdení toho, že niekto iný má pravdu.

Bolo to pre niekoľkými rokmi, sedela som vo svojej izbe na posteli, po byte si poletoval môj papagáj (tak ako každý deň) zrazu som počula ako niečo puklo a papagáj začal zavíjať. Zavíjal asi minútu a potom sa upokojil. Predtým bola všetka elektronika v byte vypnutá, a tak som si rýchlo všimla na televízore, že mi nesvieti to červené tlačidlo, keď som prišla do obývačky, mágiobox bol vypnutý ( neukazoval čas) išla som sa ešte pozrieť na telefón ani na jeho obrazovke nič nebolo. Tak som zavolala mame na mobil, nedvíhala, čakala som, že mi zavolá späť, no nič.. o pár minút nato prišiel domov oco, keď som mu povedala, že nejde elektrika, tak sa ma začal pýtať že čo som robila. Predstava toho, že som sedela na posteli a čítala knihu sa mu zdala nepredstaviteľná. A tak sa ma asi 5x spýtal čo som robila. Už mi to liezlo na nervy, keďže v byte nik iný okrem mňa nebol, tak som to podľa všetkého musela urobiť ja. Potom ako prezrel celý byt našiel, poďobaný kábel, takže vinna zo mňa prešla na papagája. A oco sa mi ani neospravedlnil za to, že ma neprávom obvinil. No mne z toho bolo na smiech, že sa tak mýlil a ja som mala pravdu.

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, aké by to bolo keby sa ľudia nemýlili? ? Možno polovica vecí čo ľudia vymysleli omylom by neexistovala, alebo by existovala, ale preto že ľudia sa pri jej tvorbe nepomýlili. Na zemi by bolo veľa vecí, ktoré ľudia vytvorili. Naše odpovede pred tabuľou by boli perfektne. Neotravovali by Vás telefónne omyly a podobne... ani neviem či by som to chcela.

"Ale možno by to nebolo až také zlé.... "

 Úvaha
Komentuj
 fotka
estrella  11. 10. 2008 21:29
pekná haluz, ti poviem.... no, aj ja som niečo také zažila, ale ta vieš jak to chodí....... ja sa cítim tiež že mám pravdu, a dosť často ju asi možno ani nemám.... ale hádať sa mi chce aj tak
 fotka
lukeeusk  24. 1. 2009 01:39
Mam takeho spoluziaka, ktory sa bude hadat dokrvi i ked viem ze mam pravdu a on nie. Ale on stale svoje a svoje. Tak mu odpoviem dobre, jeb nato a pousmejem sa . A neskor co cert nechcel popali sa inde. Samozrejme mi to nedalo a pripomenul som mu to.
Napíš svoj komentár