Keď ma niekto pozná trochu tu, tak viete, že píšem zväčša srandovné blogy. (Nie žeby boli objektívne vtipné, ale v zmysle, že to malo vždy vypáliť srandovne a nevypálilo.)

Ale občas NEnapíšem srandovný blog. Občas napíšem taký. A niekedy v srandovných, keď dolujete, nájdete myšlienku (a niekedy nenájdete nič, pravda). Ale tento je ozajstný, až tak, že nebudete musieť príliš dolovať.

Taaaaakže. Koho neznechutilo hnusné klamstvo v nadpise, tak sa mohol dostať až sem. Teda, KEĎ to bolo klamstvo. Možno zavádzanie!

Myslíte, že by som tu mohla poskytnúť recept taký, aby ste už neboli nikdy hladní???
Raz to povedal Ježiš jednej smädnej žene pri studni. Nie presne to, ale dačo podobné. Ona naberala vodu a Ježiš bol tiež smädný, tak jej povedal, aby mu dala napiť sa. Tá žena sa začudovala, lebo - Ježiš bol muž a rozprával s ňou. Ježiš bol Žid a rozprával s ňou: Židia sa nestýkali so Samaritánmi, pohŕdali nimi. Povedal jej - Keby si vedela, kto s tebou hovorí, to TY by si prosila jeho a on by ti dal piť z takej vody, po ktorej už nikdy nebudeš smädná.
Keby ste ten príbeh čítali ďalej, zistili by ste, že tá žena bola vlastne celý život smädná - po láske, a vystriedala šesť mužov. Teraz išla k studni v najväčšej horúčave, na pravé poludnie, aby sa vyhla výsmechu od ľudí.
Skončilo to tak, že v Ježiša uverila ona aj skoro celá dedina, lebo Ježiš uhasil jej smäd, ktorý nemohlo uhasiť nič iné.

Poznáte príbeh, ako Ježiš nasýtil veľký zástup, kde bolo iba mužov 5000 plus ženy a deti - viete, že ich nasýtil iba z piatich chlebov a dvoch rýb? A na konci sa nazbieralo 12 košov plných odrobín.
O niečo neskôr tento zástup hľadal Ježiša. A Ježiš vedel, prečo prišli a nebol z toho šťastný.
- Hľadáte ma, lebo ste sa nasýtili.
To je, ako keď poviete nejakému známemu: Hej, šak ty prídeš, len keď dačo potrebuješ. (Alebo aj často - keď to nejaký známy povie vám

Tak vám chcem povedať niečo, čo ste možno nevedeli.
Ježiš hovoril vtedy o pominuteľnom a o nepominuteľnom pokrme.
Pominuteľný pokrm je, že si dáte chleba a ten nepominuteľný, že žijete, kvôli čomu ste boli stvorení. A neboli ste stvorení pre menej, než preto, aby ste poznali Toho, ktorý vás stvoril - večného Boha.

Ja vám poviem naozaj pravdu. Nič sa Bohu nevyrovná. Keď k Bohu pristupujete iba ako k takému, čo plní vaše prosby, tak - jete pomyje. Ježiš sa vtedy akoby pýtal a dnes sa tiež pýta: Naozaj? Fakt si myslíš, že toto je všetko, čo môžeš od života dostať?
Keby ste videli Božiu nádheru, keby ste videli tú lásku, čo k vám má, tak by ste už nechceli jesť pomyje. Keby ste si čítali Bibliu - tam to všetko je. A to je život, aby ste poznali Toho, ktorý je láska. Toho, ktorý túži po tom, aby mal vaše srdce - ako milujúci otec túži po láske svojich detí.

A o Bohu sa dá veľa písať. Celá Biblia má koľko strán, jáááj, veľa. Ale nemusíte celú prečítať, aby ste pochopili.
Božia láska sa prejavila vo veľa veciach. Najdôležitejšie je to, že poslal svojho Syna, aby nevinný trpel a zomrel za NAŠE prestúpenia. Takto v Biblii píše, že ešte kým sme boli hriešnici, Kristus za nás umrel. Spravodlivý za nespravodlivých, aby každý, kto verí, mohol získať dar večného života. Ako Ježiš na tretí deň vstal z mŕtvych, aj my môžeme umrieť svojmu hriechu a vstať do nového života s Ním - a potom, aj keď zomrieme, budeme žiť. S Ním, navždy.

Preto Ježiš povedal, aby sme sa usilovali o nepominuteľný pokrm. To je život, aby sme poznali jediného pravého a večného Boha!

 Blog
Komentuj
 fotka
mcvpn  8. 8. 2015 01:25
@zajkousko máš sa čo učiť
 fotka
zajkousko  8. 8. 2015 19:10
@mcvpn

ano pán profesor
Napíš svoj komentár