Myslím, že toto je hymnou našej doby. Poznaj sám seba. Šialene sa do seba zamiluj. Nezáleží na druhých, záleží na tebe. Vlastne nie na tebe, ale na mne, ehm ehm. Prepáčte. Záleží len na mne. Ja som úžasná... ja som výnimočná, len ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja... ako to krásne znie. Ešte raz: JA. Neviem sa toho nasýtiť. Ach. Som rozhodnutá, že sa nenechám viac nikým utláčať! Budem nasledovať svoje sny a kašlem na všetkých, čo mi v tom chcú brániť. Kašlem na sny a city ostatných, na nich už viac nezáleží! Napokon, ani im nezáleží na mne. Ja som jediná... jediná pre seba. A keď budem umierať, ako poslednú osobu si k smrteľnej posteli zavolám - seba. Šokantné? Možno. Ale ja viem, že to je cesta, ktorou chcem ísť. Naučila som sa milovať sama seba.

Keď prišiel za Ježišom zákonník, ktorý dobre poznal židovský zákon, spýtal sa Ježiša, aby ho prichytil v reči, čo má robiť, aby mal večný život. Ježiš ho vyzval, aby to skúsil povedať on. Odpovedal správne: "Milovať budeš Pána, svojho Boha, z celého svojho srdca, z celej svojej duše, zo všetkých svojich síl a z celej svojej mysle a svojho blížneho ako seba samého!" (Lukáš 10, 25-28)

Vtedy nevedeli, k akému technickému pokroku dôjde ľudstvo, aké mejkapy vymyslíme, instagramy, fejsbúky, smartfóny, nič nevedeli. Preto ich nemusíme počúvať a budeme si žiť, koľko chceme, šťastne, až kým nepomrieme. A potom príde súd. Lebo každý sa raz postaví pred Boha a Boh sa ho spýta na tieto dve najdôležitejšie prikázania. 

Ale dovtedy máme ešte kopuuuuuuuuuu času!

 

 Blog
Komentuj
 fotka
marcello111  10. 8. 2016 10:04
nevieš dňa, ani hodiny, kedy si ťa Pán povolá!
človek by mal byť pripravený v každom momente opustiť tento svet čistou dušou, lebo potom môže byť neskoro...

takže toho kopuuuuuuuuuu času! , sa nekoná
 fotka
qttwiggy  10. 8. 2016 10:13
Dnes by to ľudia nazvali egoizmom a sebectvom, no ja s tebou plne súhlasím, až na tú kopu času treba si užívať prítomnú chvíľu nie čakať na koooopu času
 fotka
thrwtchr  10. 8. 2016 11:03
Sebelaska nie je sebectvo, len to treba rozlisovat. Good for u!
 fotka
johnysheek  10. 8. 2016 22:42
kopu casu? hmmm.. really? v dobe kedy bezne umieraju 20, 30 ci 40 rocni?
 fotka
maja_m  16. 8. 2016 14:30
Je potrebné, aby sme mali radi sami seba a išli si za svojimi snami, ale ako vo všetkom, aj tu treba nájsť tú správnu mieru. Keby boli všetci bezhohľadní, bez empatie a súcitu, tak tu dnes nie sme. A mať rád iných rovnako ako seba, to je výzva, ktorá môže zmeniť svet.
 fotka
kolieskonavoze  19. 8. 2016 20:58
@Marcello111
@Qttwiggy
@Thrwtchr
@Johnysheek
@Maja_m
Ďakujem za spätnú väzbu Prepáčte, že odpisujem až teraz. Keďže viacerí nepochopili, ako som to myslela, nie je to dobre napísaný článok. Som kresťanka a myslím si, že sebectvo je hymnou pekla. Zdravý postoj k sebe samej, ako tomu ja rozumiem, vyzerá tak, že milujem Boha, lebo On mňa prvý miloval bezpodmienečnou láskou a keď poznávam Jeho lásku, tak pre mňa nie je ťažké milovať aj iných tou láskou. Nemyslím, že máme kopu čas. Myslím, že je to naopak, neviem ani, či stihnem dopísať a postnúť tento koment.
 fotka
marcello111  19. 8. 2016 21:23
@kolieskonavoze
s vierou Boha v srdci dokážeš všetko
 fotka
antifunebracka  7. 6. 2017 17:04
Milujem tvoj štýl!
Napíš svoj komentár