- To si zaslúži potlesk.. poďme, zatlieskajte im!
A zahrali latinsko-americkú tanečnú vecičku a celá sála tancovala. Keď sa upokojili, moderátorka pokračovala.
- Takže ste mali ťažké detstvo...
- No nie že ťažké... skôr také tajomné. Stále som sa pýtala, kde je môj brat, kde je môj brat?
- Aha... smutné. Ale to nie je váš brat.
Sálou sa rozozvučali zvuky klavírneho sóla.
- Áno, viem, že to nie je môj brat, - začala Šaňka a hlas sa jej triasol, - ale ja ho budem ľúbiť ako brata, - povedala úprimne a upriamila svoj tajomný pohľad na kameru, - ako brata, - zopakovala.
- Aaaaaaaaawwww, - urobila sála.
- Myslím, že to si zaslúži potlesk, - pripomenula moderátorka.
- Nie, teraz nie, - zakričal ktosi z hľadiska, - teraz sme robili to "aaaaaaaawwwwww"... drž sa scenára, zlato!
- Tak čo, ideme sa pozrieť, kto vás sem pozval? - spýtala sa moderátorka prívetivo a tvárila sa, že nepočula poslednú reakciu na svoju roztržitosť.
Na gauči argentínskej Pošty pre teba sedela Šaňka, Lolek a ich rodičia. Očakávali, že sa na druhej strane objaví chlapec, ktorého v nemocnici hneď po narodení zamenila unavená sestrička Betka za Šaňku.
To, na čo sa ale pomaly (ako sa rozmazaný obraz zaostroval) teraz dívali, by nikdy neboli čakali. Ani vy by ste to nečakali? Povedzte. Na obrazovke sa zrazu ukázal sibírsky haski.
- Aha super... díky fakt... díky, stenu dáme preč, jasné. Prečo sa nenechať pozvať sibírskym haskim do Argentíny, keď prežívate životnú krízu, lebo vám KAČA Brychtová zo Slovenska nevie nájsť... prečo... prečo sa nenechať pozvať sibírskym haskim, - šepkala Šaňka a cítila, ako ju sily opúšťajú.
- Neznášam psov, - povedala zase po chvíli a usmiala sa.
Moderátorka jej poradila, aby sa upokojila. Ale Šaňka sa nenechala. Začala skákať po miestnosti a s každým skokom išla vyššie a vyššie, až nakoniec lietala. Bolo to krásne. Škoda, že sa zobudila hneď po tom, ako ju brala SBS-ka.
- Lolek - zavolala na brata a počkala, kým príde, - zase mám nočné mory. O tej Pošte pre teba, do ktorej nás Juan pozval pred rokom. Snívalo sa mi, že si nás tam nepozval on, ale sibírsky haski. Vieš, ako mám v obľube psov, - Šaňka prevrátila očami.
- Nevadí, Šani. Aspoň, že sa ti už nesníva, ako ťa s Juanom nazad menia po rokoch. - Zasmial sa.
- Hej... super... a smej sa až podnes, už sa mi nechce nič vtipné vymýšľať.
- No dobre, - poslúchol Lolek, zasmial sa a smeje sa až podnes.

 Napínavý príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár