Ale za všetkým hľadaj ženu. Prepáčte mi, že mám takú divnú úchylku, že sa delím s cudzími ľuďmi o moje súkromie. Teraz som šťastne zaľúbená, ale na svoju obranu píšem, že som už napísala mnoho nešťastných blogov. 

Za všetkým hľadaj ženu - to napísal Marek (možno jeho pravé meno, možno len zavádzam!), keď sa po dlhom čase vrátil k písaniu blogov. Tou ženou som bola ja. Prečo mi vystupuje tá blbosť pesnička od No Name, že milovať je krásne, no krajšie je byť milovaný? Pred chvíľkou som prišla na to, že môj terajší priateľ začal znovu písať blogy kvôli mne po tom, čo ma ledva poznal dva týždne. Priznávam, že som unesená z toho, ako dokážem unášať iných. No a nie hocikoho, ale Mareka - toho Mareka, čo je frajer aj bez frajerky, výnimočný, vtipný, dobrák, ale trochu grobian. Len si prečítajte série o Edových glupocinách - to je on. Keď už tie všetky hlúposti, čo robí, ma na ňom tak bavia, tak čo potom tie ostatné veci, tie, ktoré na ňom tak obdivujem, že to občas prechádza do závisti. Je to čudné. Lichotí mi, že je do mňa. A je to čudné. Keď ste ešte neprekútili očami, tak nemáte moje sympatie (hoci vám to môže byť jedno). 

Tak je to tak, že romantická (keď chcete, môžete si všimnúť, že som ju špecifikovala) láska môže byť občas taká. Som trochu v oblakoch, myslím si, že si zaslúžim, čo mám, myslím si, že krajšie je byť milovaný ako milovať. A to je trochu odtrhnuté od reality a od toho, ako to je. Chcela by som, aby si to Marek čítal a aby vedel, že keď sa ho dá ľúbiť rôznymi spôsobmi, tak ho ľúbim všetkými, aj tými riadne hlúpymi. 

Ale láska nie je to, to je dačo iné. Chcem povedať, že keď je človek zaľúbený, tak to dokáže byť občas veľmi hlúpe a nelogické. Egoistické. A tak ďalej. Môže ľúbiť aj krajšie, spoľahlivejšie, trvácnejšie. To sa už viacej blíži k skutočnej láske. O láske sa dá písať toľko veľa! Len, prosím, radšej nemrhajme tým slovom. Pokúša nás to ospevovať romantickú lásku, ale je to hrozný zločin na láske ako takej, keď z nej robíme synonymum pre zaľúbenosť, pobláznenie, keď sa najvyššie miesto v knihách, piesňach, filmoch a všade dáva romantickej láske.

Láska je Boh. A Boh je Láska. O tom musím napísať niečo iné, lebo kto bude čítať také dlhé blogy. Ale Božia láska je oveľa širšia vec ako tá romantická. Lebo sám Boh je zdrojom všetkej lásky. Láska druhému neubližuje, to robí sebeckosť. Milovať Boha je krásne a byť milovaný Bohom ešte krajšie. Pomyslite si, ako je to veľa, keď máte dobrého priateľa, dobrú sestru, dobrého rodiča, niekoho, o kom viete, že vás má fakt rád - alebo keď vy ste tým, čo miluje druhého. Láska je nádherná vec. V Biblii sa píše, že keď všetko pominie, láska zostane posledná. Ja viem, že Boh je láska. Keď som spoznala Božiu lásku, ešte som nemala frajerika Mareka. Ale viem, že to bolo to najkrajšie, čo som zažila, a dodnes je. V Božej láske som našla ten najlepší nevyčerpateľný zdroj lásky, ktorú mi Boh dáva k tým, čo ma majú radi a aj k tým, čo ma nenávidia. A o tejto láske by som mala písať oveľa viac. 

Takže rok 2015 bol pekný, lebo som spoznala Mareka, zaľúbila som sa a občas ľúbim veľmi hlúpo a pochabo. Ale prepáčte mi, že som o svojej romantickej skúsenosti písala viacej ako o Božej láske. Tak to nemá byť. Marek sa nenahnevá, keď to bude čítať, lebo on tiež miluje Boha. A vie, že čím viacej budem milovať Boha, tým viac bude milovať jeho. A už neviem, čo písať. To ste nečakali taký zvrat, že zrazu neviem, čo? Aj také sa deje.

 Blog
Komentuj
 fotka
villastannum  2. 1. 2016 11:06
Nuž ja som teda tými očami skutočne prekrútil, lebo ešte stále žijú také ženy, ktoré vedia triezvo rozlíšiť lásku a zamilovanosť. Zamilovanosť môže aj pominúť, ale láska musí zostať. A bez Božej prítomnosti láska neexistuje, vtedy je to iba pretvárka a romantická bublina.
Keby sme takto všetci rozmýšľali, boli by naše vzťahy trvalé a rodiny by sa nám nerozpadávali.
Ten Marek možno ešte ani poriadne netuší, koho má pri sebe, lebo práve takéto ženy robia z muža chlapa a sú im oporou počas celého života.
Musím sa priznať, že tomu Marekovi trochu aj závidím, ale aby si to nebrala až tak doslovne, tak vám prajem, aby vám to vydržalo natrvalo.
A nám ostatným nezostáva nič iné ako hľadať ŠAFRAN. Ale kde?
Napíš svoj komentár