Ahoj,

je otázne kam ďalej so životom. Pracujem ako živnostník, ale pracujem kvázi pod niekým, teda ako to aj býva v menších podnikoch. Pracujem v malej reklamke, ako grafik a tlačiar. Posledné mesiace však nie som práve v zisku, je problém nás (mňa a mojich kolegov) vyplatiť, nakoľko Korona trošku narušila ekonomickú stabilitu a veľa faktúr ostalo neuhradených zo strany zákazníkov. Takže šéf naháňa peniaze, ale nie je to bohviečo.

Keď sa ozvem, tak mi peniaze dá, hoci nestíha vyplácať načas, čo má, ale nemôžem povedať, že ma necháva v štichu. Ale nie je to príjemný pocit, takto teraz fungovať. Na druhú stranu zbaliť si svoje saky paky a ísť hľadať prácu v tejto dobe, alebo začať úplne vlastné podnikanie môže mať... ešte hroší dopad.

Pár mojich kamarátov hľadá v týchto týždňoch novú prácu, ale veľmi sa im nedarí, pretože ponuky práce sú buď úbohé, alebo ak idú na pohovor, tak sa napísané v inzeráte nezhoduje s tým, čo reálne ponúkajú. A verím tomu, že teraz je situácia dosť diskutabilná a premenlivá, čo sa týka finančnej stability firiem. Niektoré možno nie, ale myslím si, že väčšina teraz nehľadá nové posily. Skôr práve naopak.

Bol by som naivný, ak by som si myslel, že nájdem niečo schopné v obore. Netuším, čo mám robiť, alebo čo budem robiť, ak bude najhoršie. Asi preruším živnosť a skúsim ísť na brigádu v rodnom meste, a prebývať u rodičov. Lebo naozaj pomaly a isto budem mať problém s platením nájmu, výdajmi a podobne. Myslel som si, že teraz budem inde.

Žiaľ, svet nie je ideálny.


A najviac mi chýba ísť na dovolenku. Môžem? To je síce pekné, ale musím ekonomicky rozmýšľať, lebo naozaj sa momentálne stať čokoľvek. A nechcem ostať bez peniazu.


Čaute.

 Denník
Komentuj
 fotka
dogyno  22. 7. 2020 23:35
Good luck man...

Tiež to vyzeralo, veľmi bledo odkedy udrela Corona so mnou a Corporate overlords sa ma snažili nechať ísť... Ale tak snažil som sa niečo nájsť a vyšlo to. Ako vždy, treba chladnú hlavu.
Možno som mal šťastie, ale občas ho treba mať, len sa naň nedá spoľahnúť...
 fotka
klidopido  23. 7. 2020 06:56
@dogyno hlavne tú chladnú hlavu a rozvážnosť treba
 fotka
tequila  22. 9. 2021 17:06
ako si dopadol, bro? potrebujes helfnut financne?
 fotka
klidopido  27. 10. 2021 23:13
@tequila Žijem, čo je celkom úspech.
Zarábam, čo je druhý úspech.
Ale išlo ma chvíľu poraziť. Ďakujem za opýtanie.
Napíš svoj komentár