Nikdy netreba podceňovať silu slov. Slová majú väčšiu moc, než jeden zle vykonaný skutok.

Niekedy mám pocit, že nestačí byť zlým nato, aby vám ľudia dali pokoj. Niekedy zrejme treba byť dokonca milý, aby ľudia pochopili. A niekedy, no niekedy stačia slová. Páni, sila slov je zdá sa neobmedzená. Práve v tejto chvíli, ak čítate tieto riadky, si zrejme myslíte svoje. Máte toho plné zuby a možno, nie všetci, ale možno niektorý aj súhlasíte.
Čo je však najdôležitejšie je fakt, že s tým sa nedá nič robiť. Slová nikdy neodvoláte. Nikdy ich už nevymažete s pamäte osoby, ktorej ste nimi ublížili a mrzí vás to, či polichotili a teraz to chcete vziať späť. Nič s tým nespravíte a preto je to výhoda všetkých. Dnes mi niekto povedal, že sa niečo stalo. Niekomu ublížil, slovne, neprávom, a teraz ho to veľmi mrzí. Pýtal sa, čo by som spravila ja, na jeho mieste. A to bolo prvýkrát, čo som mu poradila: "Jediné, čo môže zmyť slová nenávisti a urážky, sú slová lásky a útechy."
Fujjj, sama tomu neverím. Povedala som to len preto, že som sa ho chcela zbaviť. No na moje zdesenie, ten dotyčný za mnou neskôr prišiel, a povedal, že som hovorila dobre, že to skúsil, a zabralo to.
A tak z vlastnej skúsenosti, aj keď úplne nechcenej, oznamujem, že zrejme naozaj niet väčšej sily, ktorou by ľudia viac plytvali, a pritom si ju viac vážili, než sila slov.

Navrhujem teda, ak je človek, ktorého neznášate, choďte za ním a povedzte mu to. Ak existuje niekto, koho milujete, spravte to isté a postavte sa tomu silným slovom. Aj v jednom, a aj v druhom prípade to môže dopadnúť katastrofálne, ale aspoň sa vám uľaví.
Veď, čo pokazíte slovom, nahradíte skutkom....

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár