Do víru nevšedných príbehov o bitkách , láskach , stretnutí a pohrebov, a psychologických výlevov som sa rozhodol prispiet troskou samozrejme aj ja.Päť rokov som navštevoval hokejovú triedu kde dominoval testosteron. Nuž na psychiku moju to samozrejme zapôsobilo. Jedno sobotnajšie ránko sme sa vybrali na zápas do Popradu. S nádejou v očiach ,že rozdrvíme Poprad. Pred zápasom sme sme mali ešte hodku času lebo pred nami hrali starší, tak sme zašli do podozrivo prázdnej reštaurácie priamo v zimnom štadióne. Kde nás vítal usmievavý čašník v stednom veku s komunistickým úsmevom a dokonalým dandy outfitom.Jeho pedanstnosť bolo vidno na zariadení a na obrusoch ktoré sa skvely čistotou ako od lanzy. Ja a moji spoluhráči sme čakali nadržane na jedlo.Pán hlavný sa nás s nevídanou radosťou pýtal čo si mladí páni dajú. No na tieto zvyky v slovenských hostincoch nie som zvyknutý. Kamarát Peter.M objedával za všetkých citujem:,,no ták my si dáme ehr 4 krát kuraciu polievku medzitým si to pán hlavný zapísal s Delonovským úsmevom na perách zlatým guľôčkovým perom pokojne na papierik. Peter.M avšak s istotou zmenil svoje rozhodnutie na 4 krát gulášovú polievku.Keď sme dojedali polievku lačnými pohľadmi sme sledovali ako čašník náš starý známy doslova poletoval po miestnosti ako holubička s naším drahocenným jedlom,až doletel k nášmu stolu a my sme sa mohli s chuťou pusťiť do mega štavnatých hranoliek a kuracích pŕs.Kolega Peter.M si nevšimol svoju dávku kečupu na tanieri až ho na to upozornil Kolega Martin.Z slovami:,, Peťo ta ty prečo neješ ten kečup?
Naštvaný Peter.M sa vrhol na úbohú mištičku ,, čo ja nejem?!!!
Zdvihol ho nad hlavu a kečup omylom prevrhol na nebeský obrus.
Nastal výbuch rehotu žiaľ fľak bol taký veľký ,že Peter.M ho nemohol zamaskovať ani vázou.
Spoza plenty sa vyrútil náš usmievavý puntičkársky čašník, s dokonalou upravenou vizážou,v ruke obrovská penaženka alá vrchní prchní. V tomto okamihu zbadal do oči bijúci červený fľak zdvihol oči a skríkol dovtedy nami nepoznaným nervóznym vreskotom:,, Na Tak vám treba chlapci lebo kokociny robice!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hodili sme peniaze na stôl a bežali preč. Už zdiaľky sme počuli pouli jeho prenikavý piskľavý hlas:,,A už sa tu nevracajte!!!!!!

Čo dokáže jedna škvrna na bielom obruse???
Premeniť čašníka na diabla s vrtuľou v zadku

 Blog
Komentuj
 fotka
shadowofmyself  26. 5. 2007 23:02
:aaa no tak racej uz kokociny nerobce!!lebo potom aj anjela premenite na daaabla.... ale najvac by ma zaujimalo co je dandy outfit to mi vysvetliiiiii prosiiiimmm
 fotka
blackrose  26. 5. 2007 23:13
dandy outfit? no to neni nahodou take slusive oblecko anglickych pánkov?
 fotka
emma111191  18. 7. 2007 21:29
hh....fakt...veelmi dobre pises...
 fotka
antifunebracka  18. 10. 2016 16:18
Mali ste mu s pokojom Angličana povedať, že je kokot
Napíš svoj komentár