Vošla do bytu a hneď prudko zabuchla dvere. Kabelku aj s kabátom šmarila na zem a namierila si to na balkón, pretože v tej chvíli jediné, čo potrebovala bol nikotín. Opäť bola nasratá na celý svet.
Klasika. Dokázala ju vytočiť úplná banalita. Ale dnes toho bolo na ňu naozaj príliš.
Hneď z rána pičung od šéfa, že meškala so správou. Áno, to veru meškala. Ale robiť taký cirkus pre 5 minút? Idiot!
Potom telefonát od jej "milovanej" a neskutočne úspešnej sestry. Tým svojim povýšeneckým hlasom jej veľkodušne oznámila, že sa vydáva. Samozrejme, veď prečo by si nevzala chlapa, ktorý je od nej starší prinajmenšom o 25 rokov. Podstatné je, že je neuveriteľne zazobaný. Veď načo jej je láska a vzťah s milovaným človekom, keď môže mať Porsche, obrovský dom a dovolenku niekoľkokrát ročne.
A aby toho nebolo málo, jej malé Clio vypovedalo službu a ona sa musela z autoservisu trepať pešo. V daždi. Proste úplne geniálny deň.
Už mierne kľudnejšia zahasila cigaretu a pobrala sa dnu. Konečne zhodila tie premočené handry a navliekla sa do svojho milovaného teplého pyžama a huňatých papúč. Otvorila si fľašu vína a sadla pred telku.
Prepínala jednu stanicu za druhou, až to konečne nechala na nejakom brutálnom dojáku.
Čumela na televíznu obrazovku a nechápala, ako tá hlavná hrdinka môže byť až tak prudko sprostá. Revať kvôli chlapovi,čo za to nestojí. Prosíííím vás, príliš úbohé. Ona by to určite nikdy neurobila. Ona by...
Jasné, ona by mu cez balkón vyhádzala všetky veci, vrátane notebooku, foťáku a x-boxu. A ako čerešničku na torte by po ňom šmarila jeho milovanú kolekciu anime seriálov. Urobila by to presne tak, ako pred tromi rokmi tomu sviniarovi, ktorý si nevedel udržať prirodzenie v nohaviciach a preťahoval všetko, čo dýchalo. Doslova.
Pri spomienke na toho úbožiaka sa nekontrolovateľne rozrehotala.Smiala sa bez prestávky niekoľko minút až zrazu nastal zlom. Zo hurónskeho smiechu sa vykľul nezastaviteľný plač. Ani nevedela prečo vlastne plače, išlo to samé.
V tom momente plakala pre všetko a zároveň pre nič.
Plakala kvôli svojmu idiotskému šéfovi,ktorý si nevidel ďalej ako po špičku nosa. Plakala pre svoju stupídnu a nafúkanú sestru, ktorú by najradšej zhodila z útesu. Plakala za svojim autíčkom, ktoré ju tak bezcitne zradilo. Plakala kvôli tomu idiotovi,ktorý jej tak nechutne posral život. Plakala len tak, bez dôvodu a zároveň pre toľko veľa vecí.

Sedela pred televízorom, liala do seba víno, ktoré riedila svojimi slanými slzami. Plakala rovnako, ako vonku plakala obloha. Nakoniec vypla televízor, natiahla sa na gauč a sledovala dažďové kvapky, ktoré stekali po okne rovnako, ako slané slzy stekali po jej tvári....

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár