Poznáte ten pocit presne po zobudení. Ste chvíľu takí ako vo sne, ale už nesnívate. Vaše vedomie je opäť funkčné a vy ste z toho akýsi nesvoji...
Nezaplavujú vás pocity a všetko bytie prechádza zo stredu mozgu naspäť do očí.

Viete, že vaše "srdce" je v skutočnosti v strede hlavy? Tam sa rodia pocity a prúdia do tela. Nie je to čudné, že ho človem v umení preniesol mimo mozog?
Priamo do hrude.
Čo tým chcel vlastne dokázať?

V tej chvíli som akoby niekto iný. Milujem rozdielne veci. Mám rozdielne chovanie. A hoci len na tú malú chvíľu, neviem ho fyzicky vysvetliť.

Som sebec. Neuveriteľný sebec. Preberám sa dlho. Nie kvôli krásne snov, ale kvôli tomu necitu voči realite. Plávam v nevedomosti, obklopený pocitmi pumpovanýmy zo stredu hlavy. Lebo to ony vtedy vládnu svetu,

Preberám sa dlho a žmúrim očami, aby sa mi pred nimi nerozprestrela realita všetka naraz.
Pomaly si uvedomujem skutoćný svet. Najprv jeho tvary
a potom jeho city,
Uvedomím sa v ňom celý a každý sen sa v jednej chvíli mení na nočnú moru.

Som bezduchí tvor a schnem od vlastnej duše.
Pod perinou s rukami držiacimi oči.

Revem ako malé dieťa. Objavujem každý deň krutosť celého bytia.

Prečo nie krásu?
Prečo je pre mňa krása, už len výsadou snenia?

 Záchod
Komentuj
 fotka
otvoreneokno  28. 8. 2015 01:15
prečo to vlastne píšeš sem? kde si to prečíta pár ľudí a nič... chcela som tým len povedať, že to má obrovský potenciál, tak prečo ho nechávať nepovšimnutým?
 fotka
karlotiskot  28. 8. 2015 13:58
@otvoreneokno Hmmm asi preto, že akosi nevidím motiváciu v nejakých úspechoch. Tiež čo sa týka básní nemám chuť čeliť kritike typu "ale toto už nie je moderné" a mne sa bohužiaľ nechce písať moderne, keďže mi väčšina mladých autorov príde, že sa snažia napchať akúkoľvek sračku do určitého rámca, len aby to mohla byť báseň, čo je v tejto "modernej tvorbe" bohužiaľ veľmi jednoduché.
Čo sa týka prózy, tvorím veľmi subjektívne ak si môžeš vśimnúť a má to veľa trhlín, chcelo by to systematické zlepšovanie sa, čo do určitej miery robím, avšak akosi sa nevenujem svojím slabinám a radšej skúšam pretaviť inšpiráciu konkrétnymi autormi do nejakého "dielka".
Napíš svoj komentár