Chcela by som žiť vo filme. Ale nie v hocijakom. Hrala by som samú seba. Bola by som pravá stár a teda by som sa ráno budila už namaľuvaná, nikdy by som si neobliekla jedny šaty dvakrát a vždy keby sa malo stať niečo dramatické, v pozadí by začala hrať hudba.

Mala by som istotu, že môj život dopadne happy endom. Vedela by som, že každý zobrazený okamih od zabuchnutia dverí, červenej na semafóre, či zlomený podpätok má svoj dôvod a nadvädzuje naň buď šarmantná výpomoc od sexi správcu, stretnutie sa na prechode so starou známou, či spoznanie pravej lásky, ktorá ma odnesie na rukách do najbližšej milionárskej vily.

Vo filme je zobrazené len to, čo má naozaj zmysel, len to, na čo sa dá nadviazať. A práve toto je to, čo momentálne najviac postrádam. Najradšej by som rázom preskočila všetky tie dni a okamihy, ktoré nikam nevedú, slová, ktoré nič neznamenajú a činy, ktoré sa odvolajú a následne neplatia. Podajte mi, prosím, diaľkový ovládač, chcem preskočiť všetky tie nezáživné čakačky. Nechcem čakať na prácu snov, na zakúpenie prvej práčky, na splatenie hypotéky, na pána Pravého, na prvé dieťa a jeho prvé slovo, a druhé dieťa a možno aj tretie.

Chcem svoj happy end, hneď teraz! alebo vlastne.. vlastne by mi stačil prísľub, že happy end raz príde. že teraz pre mňa neexistuje nič ako zlé rozhodnutie, že na všetkom čo mi príde do cesty sa dá stavať.

čiže takto. nepodávajte mi dialkový ovládač, tresnite mi ho rovno do hlavy. niekedy by som chcela určité pipľačkové veci jednoducho prespať a zobudiť sa do hotového. ale keďže to tak nefunguje, privádza ma to k otázke: kto vlastne píše scénár môjho života?

Možno je dobré, že môj život nie je ako film. To, čo vás totiž môže na filmoch pomerne rýchlo vytočiť je fakt, že je všetko predvídateľné. Chceli by ste predvídateľný život? chceli by ste hneď na začiatku vedieť, že ak nanastúpite na tento vlak, prídete o správne riešenie hádanky? A navyše..niektoré šaty skutočne stojí za to, obliecť si viackrát..

Hašta.

 Blog
Komentuj
 fotka
ikuto  8. 11. 2011 00:23
pozri si film click - život na diaľkové ovládanie
 fotka
johnysheek  8. 11. 2011 06:13
ti si ten scenarista i staar i ostatne
 fotka
johnysheek  8. 11. 2011 12:30
waaaa.. nemal by som tak skoro rano vypisovat..
 fotka
bziki  8. 12. 2011 19:03
Bejbe, zase sme na rovnakej vlne...uplne mi citas myslienky...inak, ak by si to nevedela, pre mna si staaar! love you!
 fotka
antifunebracka  25. 4. 2013 19:48
to si velmi pekne a kreativne napisala, paci sa mi to
Napíš svoj komentár