Aká je to silná žena? robím niečo zle?

Učili ma, že cesta k druhým vedie po ceste, ktorá má viesť najprv ku mne samej. Takisto ma učili, že cesta ku mne samej vedie cez poznanie vlastných pocitov. mám sa dotknúť hĺbky a intenzity vlastných emócii a byť kongruentnou. Vyjadrovať to, čo cítim tým, ako žijem. Ako však pritom sama nezošalieť to nie, to ma nenaučil nikto.

Viem, že to, čo teraz cítim je natoľko detinské, že ak budem kongruentná a poviem ti to nahlas usúdiš, že som malicherné decko.

Ja. Potrebujem počuť niečo, čo ti nemôžem povedať, aby si mi povedal, lebo by to nešlo od teba, ale odo mňa. A nebolo by to úprimné, pripadne by to bolo úprimné, ale nemalo by to tú váhu, akú by to malo, keby si to povedal bez toho, aby som ti povedala, aby si mi to povedal. už chápeš?

Niečo, čo obvykle hovoríš, a dnes to neodznelo a pritom by to malo dvojnásobnú hodnotu, lebo dnes som malé malicherné decko, ktoré.. potrebuje vedieť, že má pre niekoho cenu.

Takže. ak mám cítiť svoje emocie a dať ich najavo, a zároveň nemám byť malicherná, lebo to nemám sama na sebe rada, tak...a teraz poprosím radu publika. čo by urobila silná žena?

Ako byť silnou ženou bez toho, aby som si pripustila vlastné tiene?
Ak je tieň diagnózou, terapiou je svetlo. Ak však svoj tieň vytesním, aj moje svetlo príde nazmar. Nebude mať zmysel. Ak prijmem samú seba, dovolím tým iným, aby ma dokázali prijať tiež. Pamätáš?

pointa je tá. že ak má byť silná žena počas svojho PMS slabým deckom, tak chcem byť radšej silný muž. kto ma toto znášať? bleee


hašta

 Záchod
Komentuj
 fotka
petika  19. 9. 2009 21:46
silné ženy neexistujú..a ak aj áno, tak vždy na konci filmu zomrú



a ono je to v podstate neriesitelne.. v tom momente to chces pocut..ale spontánne, nie na príkaz..ale reálne sa to nestane, lebo ten človek to nepovie.. tak musíš počkať na dalsi krat..a ked to zase nepovie..tak proste... dostala som sa do strašnej slučky, ktorá mi niečo pripomenula..ale ja uz chcem bubákov von z hlavy...



proste suma sumarum, niekedy je krásne byt malichernym.. hlavne ked su tie malichernosti pravdivé a od srdca..aj ked niekedy s malým pošťouchnutím
 fotka
jogurtovakultura  19. 9. 2009 22:15
@petika povedal to. sám od seba a nádherne. no. a znova si prídem ako decko, že čo tu vyvádzam. toto by mali zakázať.
 fotka
jogurtovakultura  19. 9. 2009 22:26
a teraz neviem, či to zmazať, ked to uz nema vypovednu hodnotu, alebo keby sa to aspon dalo presunut do "najzachodovejsi pseudoblogzachod"..hm
 fotka
petika  20. 9. 2009 00:07
nič nemaž.. nikdy nič nemaž
 fotka
elwinko  20. 9. 2009 01:35
silná žena!!!!
 fotka
shelia  20. 9. 2009 02:43
@jogurtovakultura urcite to nemaz, mne sa velmi pacilo ako si to napisala. podla mna silne zeny existuju, len tu silu v sebe musia najst...
 fotka
misqa88  20. 9. 2009 11:04
vsekty zeny su svojim sposobom silne...
 fotka
freewriter  20. 9. 2009 12:26
Mala by si si brať príklad z Igori a Dunaje,tie sú drsné..."Nemci idúúú nemci idúúú, dolámme im ruky nohy",podme krič
 fotka
midnight  20. 9. 2009 17:32
ad prvý odstavec: toto ťa učili? preboha, kto? kde? kedy? netušil som, že existujú ľudia ktorí sa k takto veľkej pravde dopracujú tak jednoducho... a tomu kto ti ju ukázal skladám rešpekt.



silná žena by to nepotrebovala počuť, lebo by bola šťastná aj bez toho. silný človek, nie len žena. silný človek by to nepotreboval počuť, lebo je milovaný - sám sebou. láska od druhého je v tom prípade síce neskutočne príjemný a obrovský, ale stále len bonus.



silný človek nepotrebuje byť presviedčaný, že má pre niekoho cenu, lebo sám, zvnútra, cíti, že pre svet, pre vesmír, má absolútnu cenu - že bez neho by vesmír nemohol existovať. veď preto ho vesmír stvoril .
10 
 fotka
jogurtovakultura  20. 9. 2009 17:35
@midnight dobre že si toto napísal, hcem sa od toho odpichnúť v blogu čo sa vo mne spriada. o silných mužoch, tento raz a všeobecne.



no. a k prvému odstavcu, ked ta hádžu do intelektuálnych vôd, vždy je to najprv nepríjemné a vďačnosť pocítiš až o mnoho neskôr.
11 
 fotka
2807  27. 12. 2009 01:22
mnohé ženy sú silnejšie ako muži



a že si občas malicherná, ešte nevylučuje, že si silná...no a čo, si človek, nie stroj
Napíš svoj komentár