Rána sú zlé zlé zlé a zlé. Rána sú čo? Zlé! zlé sú čo? no rána.

O ranných nevolnostiach treba vedieť to, že sa prejavia akonáhle prvýkrát posuniem budík o 5 minút neskôr.
niet navratu.
som schopná urobiť to aj 16krát, lebo si uvedomujem aké krásne sú tie polovedomé päťminútové chvíle.
ak by som vstala hneď, bolo by to ťažšie, no všetko by som stihla.

Budíky.. Neznášam ich. Môžte si dať najkrajšie zvonenie na svete ako budíkovské a tým tú božskú melódiu odpálite do pekiel, lebo ju znenávidíte.
Ráno čo ráno.
Mávam svoje filozofické chvíľky, až kým si nepostavím na kávu. pýtam sa samej seba kto som, čo som, ako sa volám, kam kráčam a či to bude mať aspoň tentoraz zmysel.
Ale nevedie to k ničomu. Väčšinou sa pritom potknem alebo narazím do zárubne dverí.


Au. Ale najväčšiu fyzickú nevoľnosť spôsobuje prvýkrát v tme zasvietiť.

Veru. A ešte sa mi stava, že vstanem a spravím všetko ako obvykle, ale uvedomovať sa začnem až o dve hodiny. a to sa potom zbadám, že stojím v rade na študijnom, obzriem sa, že kde som, kto som, a kto ma preboha obliekol a prečo práve do tohto? !
Prišla som však na to, že sa to nedeje len mne. Lebo čisto taký zrazu-uvedomele sa obzerajúci face raz nahodila naša koordinátorka štúdia cez hodinu, a to mala na sebe oblečené tričko s nápisom Psychodisco.

A najhoršie je počas rannej nevoľnosti stretnúť niekoho, kto niečo ako rannú nevoľnosť nikdy nespoznal. to sú tí ľudia, čo sú energickí a živí už od rána.
Moderátori! Otrasní moderátori, ktorí mi snaživo pripomenú, aký je deň, že prší. Moderátori majú všetci zafixované - slnko, teplo = krásny deň. zima, dážď = no to bude zase deň. a prenesú to na ľudstvo.

Drahá Džou, klinček po hlavičke si trafila teraz! Preeeesne.Ani mne to nedáva zmysel, že prečo sa tí ľudia usmievajú. Na čom fičia? majú lepšiu kávu ? sú už na práškoch? a čo vrabce? pre pána jána kráľa čo tie vrabce? prečo čvirikajú? je ráno! čo tým všetkým chcú dokázať? že málo spia, málo žerú a aj tak im je do spevu? !
Navyše mám ráno svoje paranoidné chvíľky. verím, že svet ovládnu výťahy a tak, ale o tom inokedy.

Záver: Ranná nevoľnosť je nadbytok nevôle, ktorá je zgučená do rána, čož je časové pásmo ohraničiteľné zazvonením budíka až po uvedomenie si cesty ktorou sa mienim uberať v ten deň.

Manifest: Počas chvíľ našej rannej nevoľnosti si vyprosujeme, aby ste nám kládli otázky, prebiehali nás na ceste do kúpelne, alebo mali priblblé poznámky či inak nám uberali naše možnosti nevôle.
Chceme len kávu, pokoj a čo najmenej bolestivé ráno!
budte na nás dobrí, budeme na vás dobré..



autorský kolektív J&J

za pomoc ďakujem drahej Džou

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
cerwik  2. 9. 2009 13:55
miniliterárne dielo - odsek s vrabcami .)
 fotka
oinomaos  2. 9. 2009 14:18
"budeme na vas dobre"

No neviem, neviem....
 fotka
stage  2. 9. 2009 14:28
Veľmi vtipne a inteligentne napísaný postreh, v ktorom sa mnohí nájdeme.
 fotka
joelina  2. 9. 2009 15:01
normálne so sebou súhlasím aj s tebou že aký dobrý blog! nech žije ranné povaľovanie (sa)!
 fotka
transplantovana  2. 9. 2009 15:01
na mňa sa môže hocikto ráno najkrajšie usmievať, ráno som zo zásady vulgárna, odporná a posielam všetkých kade tade. a keď ešte kávu nemáme alebo vajíčka!

a na budík nevstávam. teda, postavím sa, vypnem ho, hodím o zem, otvorím si dvere na izbe, ľahnem si naspäť a každých 5 minút poviem našim, že ŠAK JA SOM Už DORITE HORE!
 fotka
oinomaos  2. 9. 2009 16:31
eggs,bacon,sausage,beans,white bread ...

Tak maju vyzerat spravne ranajky ...
 fotka
sarik  3. 9. 2009 00:01
pozyvam ta na kavu. kedykolvek. aj na dve.
 fotka
leiasolo  3. 9. 2009 22:02
Jááj, s tým zamietavým postojom voči kladeniu otázok človeku trpiacemu rannými nevôlnosťami úplne že totál-fatál súhlasím!

Ráno sa mi jednoducho nechce odpovedať na NIČ!
 fotka
eka88  10. 9. 2009 15:21
Ja patrím k tým, na ktorých káva má veľmi zaujímavé účinky Po káve som stále strašne hyperaktívna a plná života. No niekedy mám aj také rána ako Ty. Celkovo pekný blog
Napíš svoj komentár