Describe the characteristics of your inner child (mention the age).

tak teda takto.
Ctený lektor, viem, že keď sa dostaneš k tomu, aby si si prečítal jednu z piatich úvah, ktoré som mala spísať na tvoje neskutočne iritujúce zadania, budeš očakávať niečo v zmysle : " moje vnútorné dieťa nosí mašľu vo vlasoch, má 4 roky a miluje dúhy, poníkov a zmrzlinu. Na konci mojej úvahy bude veta v zmysle, že svoje vnútorné dieťa milujem a dnes ho objímem, že každý by mal raz za čas svoje vnútorné dieťa vyobjímať. Buďme patetickí, buďme dojatí a buďme v spojení so svojim inner child.


ale nie je to celkom tak.

Moje vnútorné dieťa sa nečeše. Je problematické, lebo verí ľuďom a verí v ľudí. Ak mu chceš vynadať, zatvári sa ako opustený mopslík a prejdú ťa kázne. Si radšej ticho a obmäkčene ho chytíš za ruku a s jednoduchým "nono" ako výstrahou do budúcnosti, pôjdete kúpiť cukríky.

Moje vnútorné dieťa je naivné a verí, že pieskové priateľstvá vydržia naveky. Prihovorí sa hocikomu a predvedie básničku, ktorú sa naučilo v škôlke. Má 6 rokov. vie totiž čítať a písať, ale neovláda celkom gramatiku. Smeje sa na ypsilóne, lebo vyzerá ako prevrátený kornútok od zmrzliny.

Moje vnútorné dieťa má veľa otázok. Pýta sa tak často a tak intenzívne, že spôsobuje hlavybôl. Skúma, báda a vníma. Vníma veľa a často, a hlavne drobnosti, ktoré iní prehliadajú.

Moje vnútorné dieťa nepovažuje vzdor za vyjadrenie nesúhlasu, ale za ohromnú zábavu. Hádže sa o zem, keď sa mu niečo nepáči a s plačom prestane až potom, čo sa so záujmom zadíva na mravčeky, ktoré okolo neho smelo hopsajú.

Moje vnútorné dieťa skáče do kaluží, má neustále rozviazané šnúrky a nebojí sa liezť po stromoch. Zaspáva v postieľke žmoliac mončičáka podedeného po dvoch starších sestrách.

Obzerám sa okolo, aby som prišla na to, ako veľmi svoje vnútorné dieťa potláčam. Na pracovnom stole vidím bublifuky. Dva. Trblietavý kamienok, čo som dnes zbadala na zemi, ako som umývala dlážku v kuchyni a pred chvíľou som si musela opraviť hrubku - dala som kornútok tam, kde nemal byť.

ja..
ja nie som rodičom svojho vnútorného dieťaťa. Nie som kantor, ani vychovávateľka. Som súputník. Máme toho veľa spoločného, ono však nebude musieť prejsť tým, čím ja. Nebude musieť dospieť, naučiť sa gramatiku, ani prestať skákať do kaluží.

Moje vnútorné dieťa je krásne nevychované a hravé. Objímať ho nebudem, ale poviem mu, že je strašne fayn.

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
cerwik  12. 9. 2009 16:49
nemám v hlave nič okrem jednej piesne, a rád by som nejak reagoval, ale nedá sa, myslím len na pesničku a na to, ako pekne si to napísala
 fotka
catmartina  12. 9. 2009 19:38
WOU!!!!..na nič iné sa asi nezmôžem..
 fotka
majuri  12. 9. 2009 20:04
to je jednoducho,,,tak kuzelne az sa mi chce usmievat,vdaka
 fotka
black_soul  12. 9. 2009 20:32
strašne dlho som nečítala niečo tak krásne.. tak jemne.. hravo.. citlivo.. a pravdivo naškrabkané.. proste..nádherný blog, kultúro, kdybych měl klobouk, tak smekám



p.s.: TS-ka s ďalšou otázkou (či otázkami?) o štúdiu je vo fáze výroby
 fotka
nobody  13. 9. 2009 01:20
Hah, začiatok ma upútal...



Máš veľmi pekný štýl písania...



Ale celkovo sa to nieslo predsa len podľa očakávaní pán lektora sa mi zdá...
 fotka
murcatko  13. 9. 2009 01:22
ja chcem byť stále dieťa ale škoda, že na mňa ľudia čím ďalej tým častejšie pozerajú s opovrhovaním, a tak neprirodzene, keď sa správam prirodzene keď ja nechcem vyrásť
 fotka
peterkoo  13. 9. 2009 09:00
nieco nadherne! prekrasne napisany clanok, tak jemne, tak citovo, tie detske prirovnania (napr. kornutok = y) az ma to dojalo ...to hockoho nenapadne velmi sa mi pacil blog
 fotka
petika  13. 9. 2009 10:18
až mám slzy v očiach
 fotka
joelina  13. 9. 2009 21:06
tak teda tamtomu pod hviezdickami hovorim citanost.
10 
 fotka
whatsername8  13. 9. 2009 22:34
žasnem, tlieskam, klaniam sa
11 
 fotka
vrtacka1986  8. 8. 2010 11:57
úžasnéééééé
Napíš svoj komentár