Raz ráno keď sa zobudíš, otvoríš snom zlepené oči a zahľadíš sa do vzduchu, započúvaš sa do tlkotu svojho srdca. Ten pravidelný rytmus a jeho nekonečná vytrvalosť s ktorou pumpuje život do tvojich sa skracujúcich žíl...je to smutné i ironické.

Prečo sa tak ľahko tvorí keď ti dušu trhá tisíc diablov? Prečo nevieme sformulovať pár až príliš skutočných pocitov na blikajúce, chladné sklo tohto otrasného monitora.
Život je príležitosť k niečomu, čo však nik z nás nepozná a ľudovo to označujeme za zmysel života.
Čo sa ti vytratí z pred očí jasný cieľ a ty sa ocitáš v dusivej tme? Ten pocit keď vieš, že sa s tebou osud, Boh a všetko ľudstvo len kruto a bezcitne zahráva a ty sa len bezmocne prizeráš ako ťa trhajú na kusy. Je to ako decembrové ráno bez snehu na balkóne. Bosé nohy po chvíli od zimy bolia, pľúca spaľuje mráz. Končeky prstov nemotorne držia kolík na prádlo a pod krehnúcimi rukami sa ti lámu košele. Ani šero, ani náznak nádeje na teplý a svetlý deň. Vôkol je len bezútešná tma, zima smrť a mráz. Smrť, Mráz a Ty si hvízdate s Vetrom v tom našom betónovom svete. Cítiš tuhnúce končeky prstov na nohách? Tú pálčivú bolesť mrznúcich chodidiel, no predsa sa pokorne kocháš pohľadom do hĺbky bytovkových poschodí a premýšľaš čo ak....čo tvoj zmysel je stratený kdesy tam dolu a ty sa pre neho vydať? Hrejivý závan hlasu od chrbta ti nahovára štipky nádeje, že sa vedľa teba postaví snáď tvoj samotný anjel a zachráni ti život. Zachráni aby si ho mohol opäť prežiť no...ako keď si stratil jeho zmysel. Keď všetko čomu si bezvýhradne veril, v čo si dúfal, že je tvojou spásou na tejto nechutnej prašnej zemi je faloš a klam vystavaný chorou mysľou.

Hranice medzi reálom a naším svetom sa strácajú v okamihoch, keď MUSÍ niekto hrať rolu anjela.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
delfi  24. 9. 2009 18:42
...všetko, čo okolo seba vidíš....aj to ako to vidíš...je len tvojím odrazom...

odrazom tvojej duše....
 fotka
snehovavlocka  24. 9. 2009 20:33
veľmi sa mi to páči, pekná úvaha... a @delfi to tiež pekne vystihol
 fotka
lenka91  24. 9. 2009 21:37
až mi slza prišla na kraj oka, uplne stotoznenie
 fotka
stelaanonymna  10. 10. 2009 19:53
vela ludi sa s tymto blogom stotozni prave kvoli sukromnej mizerii v kazdodennom zivote
Napíš svoj komentár