kolega Mayo vo svojom komente k jednemu z mojich predošlích blogov mi vnukol jednu myšlienku. Mal pravdu, že dodnes neexistuje ľahko prístupná kronika zločinov cirvkí. Za socializmu, ale aj dnes vyšlo pomerne dosť literatúry,z ktorej sa dá vytvoriť obraz cirvi svätej. Tento blog venujem s úctou kolegovi MAYOVI, pretože jeho príspevok k tíéme cirkví ma viedlo k napísaniu chronologického poradia - Čiernej knihy pánov z Vatikánu...

315 - Konštantínska donácia /Donatio Constantini/ - údajne darovacia listina, ktorá určovala pápežovi právo na mesto Rím. Tento prvý testament je od čias 15. stor. dokázaný falzifikát.

380 - kresťanstvo sa stalo ustáleným náboženstvom Rímskej ríše. Pápeži, ktorí v tom čase nastupujú na páápežský stolec požadujú, aby kresťanstvo bolo nariadené všetkým poddaným pod hrozbou trestu smrti.

388 - cisár Teodosius vydáva zákon, ktorý zakazuje diskutovať o náboženských otázkach.

391 - Vypálenei Alexandrijskej knižinice, ktorá obsahovala 700 tisíc zvitkov písomností.

391 - cisár Teodosius zakázal pod hrozbou trestu smrti šíriť pohanské náboženstvo.

po roku 391 - cisár Teodosius nechal popraviť deti, len preto, že sa hráli s úlomkami zničených sôch pohanských bohov.

398 - IV. ekumenický koncil v Kartágu zakázal biskupom čítať knihy, ktoré napísali inoverci.

415 - slávna grécka Hypathia bola zavraždená fanatickými mníchmi, ktoríz nej strhali šaty, odvliekli do kresťanského chrámu, kde ju umučili.

435 - vyšiel zákon, podľa ktorého mal byť popravený každý "kacír" v Rímskej ríši.

600 - laici mali zakázané čítať Bibliu, aby si ju nemohli vysvetlovať po svojom.

680 - koncil v Konštantinopole sa uzniesol, že cirkev môže dať do kliatby kacírov, živých, alebo mŕtvych.

782 - Karol Veľký nechal stať 4 500 Sasov, ktorí neboli ochotní prijať kresťanstvo.

800 - pápež Lev III. korunoval Karola Veľkého na cisára rímskeho, čím si nárokoval moc nad svetským vladárom.

896 - pápež Štefan VII. vykopal 9 mesiacov pochované telo pápeža Formosa a posmrtne ho vypočúval, išlo o takzvaný posmrtný synód.

904 - pápež Sergius III. nechal zavraždiť Leva V. a kardinála Krištofa, ktorí mu stáli v ceste na trón. Opäť súdil mŕtve telo pápeža Formosa, pričom jehom telo nechal hodiť do rieky Tibery.

906 - začiatok krutého prenasledovania žien. V cirkevnom nariadení CANON EPISCOPI sa tvrdí, že existujú zlé ženy, ktoré v noci osedlávajú zvieratá, na ktorých potom odlietávajú za bohyňou Dianou.
920 - približne 960 - vznešená Rimanka Feodora a jej dcéry /Marozia a Feodora mladšia/dosadzovali na pápežský prestol svojich milencov, pričom vraždili pápežov, ktorí sa im stali nepohodlní.

928 - Marozia nechala zavražidť pápeža Jána X., pričom na pápežský stolec sa v krátkom období vystriedalo niekoľko pápežov podporovaných touto prostitútkou /Lev VI, Štefan VIII./

931 - dosadený pápež Ján XI., ktorý bol synom Marozie. Vo všetkom poslúchal matku, ktorá faktický spravovala záležitosti Pápežského štátu.

955 - pápež Ján XII. bol na tie časy taký krutý, že aj Rimania bažili pio jeho krvi. Z pápežského paláca urobil hnniezdo nerestí, pričom sa dopustil aj incestu s vlastnou matkou. . Na orgián, ktoré usporáduvalsa pilo na zdravie diabla a za biskupa nechal vysvätiť desaťročného chlapca. Naq omši v bazilike sv. Petra znásilňoval ženy a svojim milenkám dával pozlatené kalichy z rímskych kostolov. Rozhnevaní Rimania ho vyhnali z mesta, avšak Ján XII. sa onedlho vrátil a všetkým odporcov nechal popraviť.

964 - pápež Ján XII. bol zavraždený manželom svojej milenky, ktorý ich načapal in flagranti.

970 - podľa Liutprandovej kroniky dal pápež Ján XIII. svojim nepriateľom vyškriabať očia polovicu ich poslal na popravisko.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
alison  5. 3. 2009 19:47
veľmi zaujímavé ...pri niektorých som ostala šokovaná, na iných som sa aj zasmiala, veď tie činy boli absurdné...a vraj cirkev mala vždy len dobré úmysly - bez ohľadu na obete...
 fotka
mielikki  5. 3. 2009 20:54
no... jeden z dovodov, preco mam ku krestnastvu daleko..
 fotka
kikushik555  14. 3. 2009 23:51
...mam taky pocit ze keby sa isla pisat cirna kniha zlocinov ostatnych ten zoznam by bol o dost dlhsi...a dalsia vec toto nie je cierna kniha cirkvy ale papezov ktori sice su ,,hlavou,, cirkvy ale su to tiez len ludia
 fotka
amy111  15. 3. 2009 17:12
musim suhlasit s @kikushik555 ..skor by som to nazvala ciernou knihou papezov.. ale inak fajn blog, dobry napad
 fotka
bluepanter  20. 3. 2009 12:54
Pekný súhrn, ale mohol by si to trochu prejsť a skontrolovať poprehadzované písmenká .
 fotka
zambezi  12. 11. 2010 13:41
Kikusik555.kedze sa papez povazuje podla RKC. Za namestnika krista na zemi je zrejme ze takto fungovala cela rkc a stale funguje mozno az na vrazdy.keby dnes neboli zakony rkcchraniace ludi a ludske prava aj teraz cirkev rkc vrazdi.dne su veci ako zneuzivanie deti atd.tak laskavo tak najivne neobhajuj tuto korporaciu.naozajstny zivot podla krista najdes v biblii.rkc iba zneuziva meno Jezis k svojej moci a zaroven ho deformuje od mena lasky k menu nasilia vrazd a smilstva.
 fotka
qwerty369  4. 3. 2012 20:04
cirkev a nabozenstvo je legalna vrazdiaca masina. je to zvlastne ako mozu ludia aj v dnesnej dobe verit. kto videl zeitgeist chape.
Napíš svoj komentár