Minule som si len tak spätne pozeral fórum. Nehľadal som tam nič konkrétne len tak som sa túlal. Do očí mi udrela celkom dobrá téma. Po tom ako som do nej nazrel nemohol som si neprečítať tie reakcie. Ako sa hovorí 100 ľudí, 100 chutí.

Je to už dlhšie čo ma dožiera formovanie ľudí do určitých skupín. Vhodným príkladom je delenie na bohatých a chudobných, štíhlych a tučných (niekto to povie trošku miernejšie - ľudia viac pri sebe) alebo pekných a škaredých. Pravdu povediac, už mi to lezie na nervy.

Ľudia sú teda rôzneho názoru ako v ich predstavách vyzerá škaredý alebo pekný človek. Niekto povie pokrivená tvár, niekto veľký nos, oči ďaleko od seba, päty v zadu a pod. Stále sa však nájde niekto pre koho je ten človek výnimočný a niekto kto môže byť vyhlásený aj 10 prestížnymi časákmi po celom svete no tak či onak dotyčného/dotyčnú nezaujme.

Priznám sa však, že som týmto faktorom zblbnutý aj ja a vrcholne sa mi teda nepáči. Niesom výnimkou, ktorá povie: "Nie, nieje škaredá len mne nesympatická."
Často-krát aj mne od úst vyšplechnú slová ťažkého kalibru. No mojím, síce zanedbateľným plusom však je, že si to aspoň odstupom času uvedomím.

Koniec koncov nikto nevie ako má vpísaný svoj osud a či aj on/ona/ono raz nebude ten/tá/to, ktorý sa posmieval tomu čo sa kľudne z neho/nej môže stať.
Tak pozor na jazyk!

 Blog
Komentuj
 fotka
niqusqa28  28. 7. 2010 13:21
 fotka
nataly005  28. 7. 2010 13:46
vystihol si to
 fotka
kikhuska002  28. 7. 2010 14:17
a preto si dávam pozor na to, čo poviem
 fotka
klaudiqaaa  28. 7. 2010 18:11
Takže je zlé o niekom prehlásiť, že je škaredý????

Myslím, že takí ľudia si dobre uvedomujú, na čom sú.. Keby nechceli, mohli by s tým niečo urobiť... Je to len ich lenivosť, že nechcú vyzerať dobre..
 fotka
inversi  28. 7. 2010 18:16
@klaudiqaaa



hou, počkaj. Nikde som nenapísal aby to bola vina niekoho iného Mne sa len nepáči, že sa ľudia delia do skupín.

Presne takto vznikol rasizmus a náboženská neznášanlivosť na nikoho som tu priamo neútočil. Tobôž na teba
 fotka
adinqa  10. 10. 2010 21:57
Hlavné je, že si to vôbec uvedomíš
Napíš svoj komentár