Takmer dennodenný rituál...
Ráno vstanem, umierajúcim tempom sa hodím do vcelku normálnej podoby a nasadám do auta zase s tým istým pocitom ako včera.
Prvá hodina - matematika...v podstate je jedno, či je matika prvá alebo šiesta. Vždy je to o tom istom.
Zvoní..vlastne pardón, je minúta pred zvonením, dobieham z WCka, na ktoré som skoro ani nestihla ísť cez tú našu "5 minútovú" prestávku. V triede už sedí matikárka a rozdáva biele dvojhárky.
Bravo, zase ju niekto nasral...asi nebola pri tabuli dostatočne veľká krieda. Čo už, sadám a píšem čo mám..nerobí mi to problém.

O týždeň neskôr...

Opäť hodina matiky. Stále to isté ako minule ale s tým, že na dvojhárkoch nám teraz svietia červené známky. Čo vám poviem, jedna horšia ako druhá. Spolužiakom vrie krv v žilách ale nezmôžu sa na jediné slovko. Veď čo ak by na nich učiteľka zakričala.
Teda, až na jednu. Spolužiačka sediaca za mojím chrbtom sa rozčuľuje, rozhadzuje rukami a narieka, že ju nevezmú na gymko.
V tom sa matikárka postaví, nekričí, len si stúpne pred tabuľu a spustí:
" Pozrite sa na to. Vy sa rozčuľujete nad svojimi známkami ale prečo?! Keby ste chceli, môžte sa zlepšiť! Aké máte povinnosti? Aké máte VY problémy? Zapnite si v stredu večer telku a pozrite si Modré z neba. Možno potom pochopíte, že sú aj ľudia, ktorí majú väčšie problémy ako vy a snažia sa v živote oveľa viac a oveľa viac aj dokážu!!"

S otvorenými ústami čumím na rozohnenú učiteľku a neverím vlastným ušiam. Tak ona nám dáva za príklad tie komerčné sra...relácie, v ktorých nejde o nič iné, len o peniaze... Relácie, ktoré ukazujú ľudské nešťastie..
Neviem ako moji spolužiaci, ale ja sa odmietam utešovať nad nešťastím iných...Len toľko...

 Blog
Komentuj
 fotka
night  6. 1. 2013 00:28
Učiteľka by potrebovala vidieť ceny reklamných spotov a zmysel "nezištnej" pomoci...



 fotka
luthien  6. 1. 2013 00:35
Ona moze hovno vediet o tom, kto co zaziva doma alebo mimo vyucovania v skole
 fotka
mygate  6. 1. 2013 00:37
ona asi myslela vilka..lebo jediný problém tam má on..

ale tak neva..to ide všetko na karmu.
 fotka
georg21  6. 1. 2013 01:17
a možno vám len chcela dať nejaký príklad empatie, pochopenia podstaty života, a napadlo jej toto pretože v súčasnosti médiá veľmi formujú ľudí, teda ak sa dajú. Tým by vlastne aspoň trošku plnila poslanie školy t. j. i vychovávať.
 fotka
poke  6. 1. 2013 01:23
ach bože, ďakujem ti za tohto človek, ktorý vidí do podstaty veci!
 fotka
impulse  6. 1. 2013 09:04
@night myslím, že najbližšie jej ukážem ten obrázok...

@luthien áno, niečo v tom zmysle som jej už aj povedala.. no ona to potom "už nebude rozoberať"...neprizná, že v tomto máme pravdu my...

@georg21 učiť nás empatii, vychovávať..okej, to by bolo všetko fajn, hoci naša trieda má empatie dosť a ani nie sme nejakí grázly. ale vtĺkať nám do hlavy, že my nemáme žiadne problémy a doslova sa utešovať nad cudzím nešťastím..srry ale na toto fakt nemám žalúdok a to ani nehovorím o dňoch pred Vianocami, kedy nám donesie na hodinu knihu, kde sú spísané všetky takéto trápenia ľudí a číta nám to celú hodinu..potom sa rozčuľuje, že prečo neplačeme a prečo nás to nedojalo, kým ona si utiera rozmazanú špirálu... (ach)

@poke takých je ooooveľa viac
 fotka
fxx  6. 1. 2013 19:28
moze mi niekto vysvetlit,co je zle na zistnej pomoci?
 fotka
majo  6. 1. 2013 19:30
@fxx v zasade nic, resp. lepsie ako drat do oka, ale chvalit sa tym, ze som niekomu pomohol mi pride ako pozerstvo
 fotka
barky  6. 1. 2013 19:32
kto chce o tých problémoch vie... aj vo svete že to majú horšie ako my... nemusím na to pozerať rozborilov produkt hry na city
10 
 fotka
barky  6. 1. 2013 19:34
a keby tá relacia nemá sledovanosť tak sa na tých všetkých ludí vyfakujú
11 
 fotka
n0win0u  6. 1. 2013 20:00
mna ani nezarazaju poburene komenty ludi tuna



mna viac zaraza to, ze ako moze matikarka dopici neschopnost ziakov samovzdelavat sa davat do akehokolvek vztahu s nejakou obrpicovinou v telke O_o
12 
 fotka
nixxina  6. 1. 2013 20:07
keby som matikarka tak vas naham prepadnut vsetkych do jedneho, lebo sprostiete strasne



a nervy na vas by nemalo ani stado ucitelov tak sa necudujem ze vybuchla



a kazdy kto na to pise taketo hovadiny, pomaha ostatnym ludom NULOVO , ale ma plne usta sprostych reci
13 
 fotka
impulse  6. 1. 2013 20:16
@nixxina prosím? je v tom blogu napísané niečo o našom prospechu ? je to mierené čisto na tie 2 vety v nadpise... tu nejde o to, či má na nás nervy..lebo našu triedu má rada..takže tvoj komentár išiel úplne mimo veci
14 
 fotka
amikadze  6. 1. 2013 21:57
no, tá učiteľka vám chcela asi povedať, že sú ľudia, ktorí majú len pár rokov života, ťažké zdravotné postihnutie, rodičov, čo sa o nich nestarajú, že ľudia žijú bez elektriky a podobne.

spomenula ale hentú reláciu, čo nemala, lebo všetci upriamia pozornosť na to, aby na ňu nadávali namiesto toho, aby si uvedomili pointu.
15 
 fotka
amikadze  6. 1. 2013 22:02
(tým ale nevravím, že súhlasím s tým, aby sa učiteľka snažila motivovať žiakov týmto spôsobom, ani sa jej nezastávam)
16 
 fotka
kofolavsrdci  7. 1. 2013 15:27
Možno to bude znieť sebecky, egoisticky, namyslene, rozmaznane a neviem ako ešte, ale jednoducho nevidím dôvod, prečo by som sa ja mala cítiť zle kvôli tomu, že život cudzieho človeka je v troskách. Človeka, ktorého som nikdy nestretla a nikdy nestretnem. Jasné, že je super, keď sa im pomocou Modrého z Neba dostane pomoci, ale aby som sama seba psychicky týrala a slzila každú stredu večer, kvôli niečomu, čo mi nijako neovplyvní život? Tí ľudia majú svoje životy ja mám svoj život. Shit happens. Je mi jasné, že sa nejaké nešťastie môže kľudne prihodiť aj mne, ale tým sa začnem trápiť až ak sa to stane. A som si úplne vedomá a vďačná za to čo mám, aj bez toho aby som niečo také musela pozerať.
Napíš svoj komentár