- Ako si objavila Birdz ?
Raz som googlila niečo a našlo mi nejakú diskusiu alebo anketu, trochu som si to tu popozerala a zaregistrovala som sa. Ale vtedy ma to nejak nechytilo ešte, vyzeralo to tu dosť chaoticky a niektoré veci som sa hanbila otvárať, keďže sme mali pc v obývačke, kde som nebola sama. A tie fóra už aj vtedy boli také "všelijaké" s rôznymi témami, za aké by som sa vtedy ešte dosť hanbila. Takže som sii zrušila účet, lebo som tam nechodila. potom som sa po nejakých 2 alebo 3 rokoch zaregistrovala zas a chytilo ma to. (Už na vlastnom notebooku v izbe slight_smile:.

- Čo sa ti na Birdzi páči najviacej?
Momentálne? Ťažko povedať
Možnosť prezentovať sa formou blogov, alebo napríklad tvorenie CSS dizajnov.

- Teraz trošku obrátime kartu, čo sa ti na ňom nepáči, alebo čo by si zlepšila ak by si mala možnosť ?
No... asi dosť vecí,... ale napríklad sekciu s videami "spraviť prehľadnejšiu" a podobne. Potom opraviť veci čo sú pokazené, napríklad pridávanie priateľov. Ale zas vraj sa na tom robí, (alebo sa robilo a neviem čo sa deje teraz) tak verím tomu, že sa opravia tie najhlavnejšie chyby. A čo by sa mi páčilo? Keby sa to tu trochu preriedilo. Voľakedy bolo na birdzi menej ľudí (ja teda nepamätám jeho "najstaršie časy" ale aj vtedy, keď som sem prišla, to bolo odosť lepšie ako teraz), a vtedy nevznikalo možno až tak veľa nezmyslov ako teraz vo fóre napríklad.

- V statuse máš napísané "megahviezda birdzu", znamená to niečo pre teba? Podľa mňa je to niečo ako ukazovateľ obľúbenosti, myslíš si, že ťa ľudia na birdzi poznajú,že si obľúbená?
Voľakedy to platiť mohlo, a keď som tu bola nová, páčilo sa mi keď sa mi zvyšovalo Tajné číslo... Ale teraz keď je tu veľa ľudí, už to nie je veľmi aktuálne, rýchlo naberieš vysoké číslo lebo je tu dosť ľudí, a teda je tu aj veľa "Megahviezd", a podobne. Takže je mi to už jedno... A nemyslím si, že som tu až taká známa.

- Aká vec, človek, blog alebo fórum je podľa teba najzaujímavejšia na birdzi ?
Nemôžem vybrať jednozančne najlepšieho usera, blog ani fórum, ... Prečo? Lebo je tu veľa dobrých, zaujímavých blogov, zaujímavých ľudí. Nemôžem porovnávať. Každý je lepší v niečom inom. Tamten píše super blogy, niekto zas vytvára pekné CSS-ká, iný píše trefné poznámky do fóra, niekto je mi proste len sympatický...

Keďže sa blížia vianoce, o čom ma presvedčilo aj to, že už v telke dávajú reklamu na kofolu tak nasleduje reklamná prestávka:



Celkom zlatá reklama, no nie? A sme tu opäť s ďaľšími otázkami. Tentoraz už budú osobnejšie.

- Čo si myslíš o tom, že už koncom októbra predávali vianočné stromčeky v tescu? A celkovo, o tom, že v obchodoch sú vianoce už "na jeseň" ?
Komerčný ťah. Podprahovo nám to vnucujú. "Kupujte si darčeky čo najskôr kým sú pekne drahé nech máme zisky a vy menej stresu čím rýchlejšie si kúpite darčeky a miniete veľa peňazí, tým lepšie!"
Sere ma to v októbri ja mám zvyčajne ešte postletnú náladu. Na Vianoce treba vyčkať.

- Vieš už čo by si chcela pod stromček?
Ešte ani nie. Ale už sa ma to pýtali. Tiež ma to šoklo, že takto skoro. Zatiaľ som si spomenula len na nový album od Coldplay, ale ešte sa uvidí, má to čas.

- Ostaneme teda ešte chvíľku pri tej našej vianočnej téme. Už si napísala, že ešte na vianoce treba vyčkať. Tešíš sa na vianoce, máš ich rada? Čo pre teba tento sviatok znamená, čo sa ti na ňom páči? Ako by si si predstavovala ideálne vianoce?
Hmm, Vianoce pre mňa vždy boli najkrajší sviatok... Vždy sa na ne veľmi teším. Najradšej mám, že sme ako rodina stále spolu, robíme koláče, zdobíme stromček, doma je všetko upratané a vonku sneží. Za oknom padajú vločky a ja len tak stojím pri okne a tvár mám pritisnutú o sklo... Potom samozrejme nejaká tá sánkovačka, guľovačka, stavanie snehuliakov... vysedávanie pri televízore a vyjedanie sladkostí a koláčov, oplátok, vyžieranie salóniek zo stromčeka... a taká rodinná atmosféra... a samozrejméééé darčeky

- Tak, za ten mesiac, ti prajem pekné vianoce. A mám na teba predposlednú otázku. Keďže aj birdz má blízko k sociálnej sieti, čo si myslíš o sociálnych sieťach? Sú pre ľudí prínosom alebo im skôr škodia ?
Sociálne siete... hmm. Je to na jednej strane dosť užitočné, je to niečo ako novodobý zoznam, alebo kniha kontaktov... ak to používame iba takto, teda ak sociálnu sieť (napríklad Facebook) používame rozumne a nesedíme na ňom dni a noci aby sme si každú chvíľu aktualizovali status o tom, čo všetko čo robíme, tak nie je problém. Problém je to, že je návykový. Veľa ľudí trávi na facebooku priveľa času. Sociálne siete už neslúžia nám, ale my im. Zahlcujeme ich informáciami o nás, tak, že o nás vedia pomaly viac ako my sami...

Takže, áno myslím si, že nám viac škodia ako pomáhajú.

- Ako býva zvykom, na záver každého rozhovoru, sa ťa teda spýtam klasickú otázku. Je niečo, čo by si chcela odkázať všetkým birdzákom?
hej. Neseďte toľko pri tých kompoch, radšej choďte do prírody alebo sa venujte niečomu, čo vás baví (okrem kompu) (TROLOLOL!)

Ďakujem za rozhovor.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár