Comics salón a Istrocon (ďalej len cs) akcia, ktorá sa odohráva pravidelne každý rok.Trvá 3 dni, tento rok sa konala od 17 do 19. septembra. Je to vlastne festival hlavne o anime, mange, hrách a japonsku za comics-salón a scifi, fantasy a filmov za istrocon.


Všetko sa to odohrávalo v budove bratislavského Istroconu, na dvoch poschodiach. Zo začiatku som mal dojem že to je trošku malé, avšak vecí k videniu tam bolo toľko že som časom skôr nadobudol dojem opačný. Bolo tam toho proste veľa. A aj keď som tam bol celé 3 dni, vôbec som nepostíhal pobehať všetko čo by som chcel. Bolo to hlavne kôli programu, ktorý bol pestrý, čiže prednášky sa odohrávali vo viacerých miestnostiach súbežne.

Bol som len na jedinej prednáške , a to o japonských bojových umeniach s mečom a potom o výrobe mečov. Časť o bojových umeniach ma nudila avšak časť o výrobe mečov bola zaujímavá. Ževraj za dôb keď sa tieto meče používali v boji (stredovek), sa po vyrobení testovali tak, že nimi dajakí vycvičení zabijaci testovali presekávanie mŕtvol. Vraj taká dobrá katana dokáže preseknúť 3 ľudské telá naraz, a to v miestach kde je človek najhrubší. Fascinujúce aj keď asi trošku morbídne


Ďalej som celý piatok strávil tým, že som obdivoval všetky tie kostýmy ktoré tam mali ľudia. To bola podľa mňa najlepšia vec na celom festivale.


Najobľúbenejší zo všetkých tam bol ale určite pedobear V jeho objatí skončili nejaké tie stovky ľudí.


Celý deň v piatok sme teda s kamošmi blúdili po istropolise a obzerali všetko čo tam bolo a dalo sa vidieť. Ja som hlavne fotil, keďže som mal požičaný foťák. Večer sme skončili pri stolných hrách. Boli tam také hry , o akých som v živote netušil a nemyslel si že existujú. Určite to bolo osvieženie keďže tu poznajú ľudia len človeče, šach a karty ...


Večer sme boli ubytovaní v telocvični nejakej tej školy čo bola blízko istropolisu. Spali sme v spacákoch na tvrdej zemi čo bolo trošku nepríjemné, lebo som sa asi desaťkrát za deň zobudil.

Na ďaľší deň , v sobotu, bol najbohatší program. Najskôr sme si ešte obzerali všetky tie veci čo sa tam dali vidieť ako napríklad DDR, čo sú vlastne také tie podložky so šípkami, na ktorých sa "tancuje". Neodvážil som sa to vyskúšať, ale ak pôjdem nabudúce určite si to skúsim !


Potom sme s kamošmi šli pozrieť na karaoke, a to zo začiatku s tým že sa zasmejeme na tom ako to budú spievať. Zostal som prekvapený, pretože namiesto karaoke mi to skôr pripomínalo taký menší amatérsky koncert. Hej, nespievali všetci čisto, a habera by ich určite vyhodil, ale atmosféru to malo super. Pri tom slaďáku čo spievalo jedno dievča dokonca úžasnú, pretože ľudia svietili mobilmi a kývali s nimi zľava doprava, tak ako na ozajsných koncertoch.

Po karaoke nasledoval pre mňa najaujímavejší bod programu, cosplay. Pre tých čo nevedia čo toto slovo znamená, je to v skratke proste súťaž v tom kto má najkrajší kostým. Na cosplayi bolo tiež fajn, lebo moderátori boli super, občas padli veci na ktorých sa celá sála smiala a taktiež cosplayisti mali daktoré scénky veľmi podarené.


Po ňom bol muzikál, dajaký prevzatý z ameriky, zahraný slovenskými hercami. Téma v ňom bola aspoň z môjho pohľadu ako vždy a skoro v každom divadelnom diele, proste o láske.

Potom nasledovala tombola, v ktorej som ako vždy , nič nevyhral Ale ceny tam boli super, hlavne 1 a 2, čo boli konzola ps3 a xbox.

Ďalej sme sa boli s kamošmi navečerať, v blízkej reštaurácii a to bola asi jediná vec čo ma nejak nepotešila. Večera pre 3 ľudí za 20€, ale zase najedli sme sa poriadne. To je jedna z nevýhod bratislavy, vysoké ceny.

Po večeri som ešte šiel pozrieť na súťaž v AMV. Amv sú vlastne videoklipy v ktorých sú nastrihané scénky z anime, podložené dobrou hudbou.

V nedeľu z rána som bol pozrieť anime, ktoré sa premietali. Najskôr bolo Durarara , ktoré ma zaujalo veľmi dobre prerozprávaným príbehom, ktorý bol na zamyslenie. O tom, že každý človek vidí svet inak. A po ňom nasledovalo anime Kaichou wa Maid-sama , o dievčaťu čo je prezidentkou chlapčenskej školy , kde je len veľmi málo dievčat a popritom si privyrába ako slúžka. To bolo zase skôr komediálne, čiže sme sa tam všetci čo pozerali na tom v istých častiach dobre nasmiali.


Potom som už len pobehoval po obchodoch , keďže som si chcel kúpiť dajaký ten suvenír a ja som nerozhodný trvalo mi to dlho. Nakoniec som si kúpil plagát takých dvoch anjelikov (anjelíc , ktorý je z plátna a je veľký takmer na pol steny. Ešte som si potom kúpil tričko s Haruhi, a 3 plagáty - zo Shugo chara, Vampire knight a Death note (bohužiaľ mali len z filmu, ten z anime som nenašiel). Tie papierové plagáty boli za fajn cenu, aj ten plátený vzhľadom na veľkosť len tričko sa mi zdalo trošku drahé.


Ešte veci, ktoré tam bolo možno vidieť a nespomenul som : súťaž v kresbách, časť steny oblepená papiermi na ktorú sa dalo kresliť,stolové hry ako napr pán prsteňov a warhammer, veľká autodráha a prezentácia LARP, teda vlastne stredovekých bojových umení, a mečov.



A na záver ešte kostým ktorý sa mne páčil najviacej, bo tá baba bola strašne zlatunká


Ešte dodám, že v marci sa koná Animeshow, ktoré bude tomuto vraj dosť podobné. Tam sa tiež chystám ak všetko dobre dopadne, a ešte si chcem aj urobiť vlastný kostým. Uvidíme, snáď ma to dovtedy neomrzí Každopádne prežil som v BA na CS krásny a nezabudnuteľný víkend

(fotky mám v birdz albume, aj keď tu sú takmer všetky

 Blog
Komentuj
 fotka
nataly005  22. 9. 2010 17:17
Muselo to tam byť super
 fotka
chidori  22. 9. 2010 17:20
OOOO cosplay si dám aj ja keď pôjdem! do hája za to to stojí
 fotka
daddy  22. 9. 2010 17:37
kua som to nejak nestihol ani tento rok ...
 fotka
ikuto  22. 9. 2010 22:37
@chidori koho by si cosplayovala ?

@daddy v marci je animeshow
 fotka
chidori  23. 9. 2010 00:20
uuuf netuším ešte ale niečo sa určite nájde. Toľko možností!
 fotka
bublinka113  23. 9. 2010 16:56
Bože už sa strašne teším na Anime Show bolo to tam úžasné
 fotka
chibiorange  15. 12. 2010 22:52
hehe takze sa tam stretneme pekne vsetci v cosplayoch
 fotka
ikuto  17. 12. 2010 22:14
@chibiorange dúfajme
 fotka
chibiorange  20. 12. 2010 14:31
nedufajme stretnime
10 
 fotka
nihili  2. 2. 2011 22:32
Rozmýšľala som, či tam ísť alebo nie. Nakoniec som nešla, a zistila som, že tam bol preview Dragon Age II. Po zvyšok života sa idem nenávidieť do kúta.

11 
 fotka
fartgas  23. 10. 2011 00:15
Keby že viem že je to tam také super tak by som s tým neváhala, nabudúce musím ísť aj ja !!
Napíš svoj komentár