Pred mnohými rokmi, keď ľudia vyznávali tajomné sily prírody a Slnko ešte bolo bohom, v končinách ďalekých zúrili neustále boje. Ich dedičstvo však neprestajne koluje v našej krvi, ako by to bolo len včera, čo sa zrazili šíky vojov našich predkov s vojskami odporcov slobodného rastu vznešenej civilizácie. Jedna zo zabudnutých legiend hovorí o vojne medzi ríšou kmeňa Sememannov a Impériom večnej vlhkosti.

Tá trvala dlhé roky, a bola temer nekonečná. Impérium bolo periodicky ničené, ale sily temna ho opäť vystavali do svojej pôvodnej vlhkej krásy. Po dlhých bojoch boli bojovníci Bielej légie už vyčerpaní od neustáleho drancovania končín nepriateľských. I prišli pre kmeň Sememannov ťažké časy. Impérium úspešne odrážalo všetky útoky aj napriek nesmiernej deštrukcii páchanej ťažkými vojenskými mechanizmami ako Prstom slovanskej nenávisti, Jazykom krutej pomsty, a v neposlednom rade, pýchou armády týčiacou sa do nebies – Pohanským baranidlom. Víťazstvo bolo v nedohľadne, no porážka blízko. Vtedy pred staršinou rodu povstal bojovník s gréckymi koreňmi, ničím neohrozený mohutný Phallus, aby sa odhodlal rozhodnúť bitku raz a navždy. Toho času jediná nádej kmeňa si pripravil plán invázie, ktorá by mala konečne otriasť samými základmi Impéria večnej vlhkosti. Cieľ bol ambiciózny, a výprava podobného druhu nikdy nebola chystaná pred ním. Miestom útoku sa mal stať mnohými záhadnými legendami o bytostiach v ňom prebývajúcich opradený Kraj temný.

Phallus mal šťastie. Sprvoti prešiel so štítom dovnútra, a keď videl, že bohovia stoja na jeho strane, a bytosti rektálne nechystajú žiadne pasce, odhodil svoj štít a vstúpil bezo zbraní. Tam sa dostal až do okultného Chrámu čierneho slnka, kde vykonal obetu na počesť bohom, ktorí ho ochraňovali. obetné mlieko tieklo potokmi... Vedel, že na porážku Impéria musí vstúpiť do týchto končín, nakoniec, bol to jeho osud. Po tom, čo vykonal obetu, bohovia spustili neľútostnú kataklyzmu v Impériu. to sa rúcalo pod náporom zemetrasení, a povodní.

Keď už ani kúsok zeme nezostal po pohromách a nájazdoch légií suchý, Phallus od vyčerpania z magického rituálu padol k zemi, a pomaly sa odplazil von. Avšak hrdina na túto nebezpečnú cestu tak skoro nezabudne.. Čakajú ho totiž ešte mnohé boje s nepriateľmi, ktorých ohyzdnosť si nevie ani predstaviť.

Prežije ríša Sememannov do konca, alebo ju nakoniec pohltí Impérium večnej vlhkosti, svojimi hrdo sa týčiacimi bránami nehostinných krajov? Vyšle Citadela nekonečnej rozkoše astrálny signál temným bohom, aby na 9 posvätných mesiacov priniesli skazu Ríši? Ochránia svetlí bohovia Ríšu pred zánikom?

Príbehy dávnych hrdinov a všemocných bohov driemu v našom nevedomí dedené tisícky rokov prostredníctvom našich predkov, pokrvným putom. Nesú vzory a výstrahu pre budúce generácie z dôb minulých. Nikdy na nich nesmieme zabudnúť, aby statoční bojovníci ako Phallus mohli povstať opäť raz z tieňa minulosti a pozdvihnúť svoju žiarivú zbroj voči silám opresie..

Vlastná tvorba. Based on a true story. Uplatňujem copyright.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár