Prvý deň v prvom školskom roku som sa plná očakávania prišla do triedy a sadla som si do lavice. Obzerala som sa okolo seba, nepoznajúc nikoho.
Po určitom čase sme sa stali dobrým kolektívom. Naša trieda ako kolektív nieje veľká, s počtom ľudí 19. Chalani sú dosť utláčaní, pretože nás báb je prevaha. Celkovo máme našich chlapcov rady, lebo každý je iný, niečim výnimočný a vnášajú medzi nás pohodu a humor. Cez prestávky vykonávame rozličné činnosti. Chalani hrajú poker, baby sa rozprávajú o babských veciach, o škole a o tom, čo príde po nej, no a niektorí jednotlivci šprtajú na následujúcu hodinu. Máme radi zábavu, dobrovoľne chodíme na rozličné kultúrne podujatia, ako je divadlo. Spája nás pani profesorka, ktorá nám vštepuje do hlavy múdrosti a vedomosti tohto sveta a ukazuje nám správnu cestu do života.
Sme ako hviezdy. Jeden žiari viac a druhý menej. Napríklad v učení máme študentov, ktorým všetko páli od prírody, no na druhej strane máme aj takých, ktorým to do mozgu tak ľahko nevojde. Niekedy vznikajú medzi nami menšie nezhody či škriepky, ale vždy sa rýchlo vyriešia, pretože sa necháme viesť kompromisom.
Medzi dobré vlastnosti našej veľkej partie by som pripísala vzájomné pochopenie, ochota pomôcť inému v núdzi, či inteligencia. Okrem iného sme milí, šikovní, no máme aj menej pekné vlastnosti. Či chceme, či nie, sme leniví, tak trochu závistliví, ako všade inde na svete, a trošku nároční.
Každopádne sme výborný kolektív, ktorý každým rokom bude silnejší a silnejší, až do ukončenia školy. A som veľmi rada, že som jeho súčasťou.

 Skutočný príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár