Čo môže taký človek z nudy robiť? Niekto vylúpi banku, zastrelí nadaného spolužiaka, hrá rôzne hry na PC alebo aj menej násilné činnosti, ako zalievanie rastlín v interiéry, či čítať niečo. Pod pojmom niečo myslím viac či menej hodnotnú literatúru od viac či menej hodnotných autorov. Klasická próza či román u mňa nemá veľkú šancu, naposledy to bol geniálny Apt pupil od Stephena Kinga - pre mňa čítaníčko ako ako na zákazku Už omnoho radšej moje oko siahne k Chalupkovi, čo je môj naj favorit z oblasti národnej literatúry. Čas, keď sa doma nachádzam sám si niekedy krátim oduševneným recitovaním jeho veršov, tak ako si niekto zvykne pospevovať na hajzli či v sprche.

Čo iné ,ako nuda alebo potreba zverejniť na verejnosti moje myšlienky a pocity, ma môže prinútiť napísať nejaký blog (ajkeď nie v prvotriednej kvalite)? No akosi ma k tomu inšpirovala taká situácia, že ležím na starej válende v prekúrenom byte (nemám rád horko) a rozmýšľam nad tým, akí museli byť autori knihy "úvod do komunistickej výchovy mládeže" odhodlaní revolucionári.

Ako malý som som si na východe u starých rodičov krátil čas vypisovaním socialistických hesiel, ktoré som ponachádzal zachytené na starobylíych fotkách areálu NP Vihorlat. Hmmm..tá energia vložená do naformulovania tak zložitých revolučných fráz, tá energia vyžarujúca pohľdu na fotku skandujúcich pionierov a zväzákov...to všetko som si čítaval na krátenie nudnej chvíle. Ktorý zdravo zmýšľajúci človek by niečo také dobrovoľne čítal? Socík je fuč, veď máme "demokraciu" (je mi zle z toho slova) a už nám nevládnu tí zlí komunisti, ale dobrí kapitalisti. Máme predsa slobodu, takže sa môže každý dobrovoľne rozhodnúť, či do Ruskej, Európskej, či Americkej rite sa strčiť.

Takže aké ponaučenie vyplýva z tohto pseudoblogu? Že nepičujte na povinnú literatúru a vyskakujte od radosti meter dvadsať, že vám komisia MŠ vybrala diela preverené generáciami literárnych kritikov

 Pseudoblog
Komentuj
 fotka
biancadetolle  21. 2. 2009 11:18
Veľmi si sa nudil?
Odpovedám ááno
Napíš svoj komentár